Početna Događanja U Štutgartu proslavljena prva decenija Radosti moja

U Štutgartu proslavljena prva decenija Radosti moja

Proslava Svetom Simeona Mirotočivog u Štutgartu
Foto: Pera Tučev

Članovi humanitarne Hrišćanske zajednice Radosti moja iz Štutgarta, proslavili su minulog vikenda svoju slavu – zaštitnika svoje organizacije Svetog Simeona Mirotočivog. Istovremeno su proslavili i prvih 10 godina postojanja. Za samo jednu decenija rada oni su pokazali da se mnogo može postići kada se želi i kada se ima podrška svog naroda. Svih ovih godina pružana je razna vrsta pomoći najugroženijim Srbima svuda gde su naseljeni, a ponajviše na Kosovu i Metohiji.

Tetka Lela Božović punu deceniju sprema slavski kolač za Radosti moja
Foto: Pera Tučev

Na stotine porodica sa decom je dobilo pomoć – ona je pristigla bolesnima, siromašnima i gladnima. Svakog meseca je pomoć stigla do najugroženijih i članovima je žao što nisu bili u mogućnosti da pruže još i više… A pružali su mnogo. Svaku akciju do sada su dokumentovali i pokazali je na slavi – a na stotine akcija je izvedeno, tako je i na ovoj slavi prikazan kompletan izveštaj za 2019. godinu.

Neumorni članovi Hrišćanske zajednice
Foto: Pera Tučev

Sveštenici Bratislav Božović, Milenko Bakmaz i Dragoslav Ćorković bili su zajedno sa članovima Radosti moja na njihovom velikom danu. Slavski kolač je prerezao i slavska znamenja osveštao otac Milenko i poželevši srećnu slavu i naredni rad. Mladi igrači Morave iz Štutgarta su tradicionalno nastupili na slavi Radosti moja sa igrama iz Srbije, a po prvi put su se predstavili igrači Srpskog kluba Sveti Sava iz Gepingena sa folklornom sekcijom Brankovo kolo.

Moravci na bini i Igre iz Šumadije
Foto: Pera Tučev

Prigodan program izvela su i deca članova Radosti moja kao i članice društva Sveti Sava iz Štutgarta a nastupili su i narodni guslar Siniša Ikanović, sa suprugom Biljanom i frulašem Veljko Šljukom. Uz dobar ručak, prisutni su se opustili uz Jocu i Ćiru, koji su kao i prethodnih godina bili zaduženi za dobro raspoloženje.

Devojke iz Gepingena na bini
Foto: Pera Tučev
Mladi iz Gepingena oduševili prisutnu publiku
Foto: Pera Tučev