Početna Događanja Članovi Srpskog centra iz Štutgarta se družili pod maskama

Članovi Srpskog centra iz Štutgarta se družili pod maskama

Super druženje pod maskama u Srpskom centru Štutgartu
Foto: arhiva SC Štutgart

Članovi Srpskog centra Štutgart svakog vikenda imaju neko dešavanje, a poslednje je bilo druženje pod maskama. Godinama u nazad, uprava Centra organizuje ovakvu vrstu druženja i svi su dobrodošli uz jedan uslov – da budu maskirani.

Organizator maskenbala Mihaela Drljača (u sredini sa viklerima)
sa svojim divnim prijateljicama iz Centra
Foto: arhiva SC Štutgart

Ovogodišnju organizaciju maskenbala preuzela je član uprave Mihaela Drljača. Energična, vesela i puna ideja, majka tri devojke, sa lakoćom je opremila prostorije, dekorisala ih, organizovala društvene igre – i naravno, atmosfera je bila živa, ispunjena smehom, dobrom zabavom i svima je bila potaman. Društvene igre su bile prilagođene deci, ali su i stariji učestvovali u njima.

Takmičenje u jedenju mančmeloa
Foto: arhiva SC Štutgart

Prva igra je bila takmičenje u jedenju Dickmann-a (nešto slično srpskom mančmelou), ali bez pomoći ruku. Ko prvi pojede – pobedio je. Deca su dala sve od sebe da pobede odrasle, a odrasli su se dodatno zabavljali uz šaljive komentare. Druga igra je bila da se na kašičici prenese loptica, uz krivudanje pored par stolica. „Tek tu su bili komentari. Vrištanju i navijanju nije bilo kraja. Sve pohvale upućujem odraslima, koji su se prilagodili deci i zabavljali se sa njima i uživali u njihovoj razonodi. Svima je srce na mestu, a to je i najvažnije, jer se i mi okupljamo zbog naše dece”, istakla je predsednica Centra Darinka Vićentijević.

Takmičenje je baš bilo „slatko”
Foto: arhiva SC Štutgart

I kako to dolikuje srpskim druženjima, ića i pića je bilo u izobilju. Od gostiju tu je bio predsednik Srpskog kulturnog centra Saša Ivanović sa svojom porodicom. Druženje uz pesme, ples i kola nastavljeno je do ranih jutarnjih sati, a uprava očekuje da će i naredne godine druženje pod maskama biti masovno uz dobre društvene igre za mlade i starije i naravno uz više članova.