Početna Događanja Veče druženja damama u čast u Novoj generaciji u Šorndorfu

Veče druženja damama u čast u Novoj generaciji u Šorndorfu

Veselo društvo u Šorndorfu uz tamburaše
Foto: D. Đorđević

Naša udruženja u rasejanju su planirala da održe mnoge proslave, kulturne večeri i druge veće i manje manifestacije, ali su sprečena zabranom okupljanja zbog širenja koronavirusa, pa će portal Rasejanje.info preneti neke od manifestacija, koje su nedavno održane.

Veče posvećeno damama
Foto: D. Đorđević

Mladi i veseli članovi srpskog kluba Nova generacija iz Šorndorfa, nedaleko do Štutgarta, organizovali su tradicionalnu proslavu Dana žena. U romantičnoj i samo za njih karakterističnoj atmosferi, uz muziku na uvce vojvođanskih tamburaša i poznatog harmonikaša Jordana Joce Đevića, bilo je kako su istakle prisutne dame „veče za pamćenje“.

Ulaznice su „planule“ za tili čas. Svi koji su prethodnih godina bili na ovoj proslavi želeli su da ponovo osete toplinu, koja dolazi od svih članova društva. Uz divne starogradske pesme, nesvakidašnji meni i najbolja lokalna crna i bela vina, veče je proticalo zabavno, veselo i vrlo prijatno.

Puno mladih je bilo prisutno na večeri posvećenoj lepšem polu
Foto: D. Đorđević

Na ulazu, dame je sačekao šarmantni Nebojša Bundalo, poklonivši im u ime kluba po jedan crveni karanfil. Čestitajući praznik, predsednik Nove generacije Dragan Đole Đorđević je poželeo, da i ovo veče svima ostane u lepom sećanju i da se više pažnje posvećuje damama preko cele godine, a ne samo na njihov dan ili kada im je rođendan. On nije krio zadovoljstvo, što je ovakva vrsta proslave postala tradicija. Veče je proteklo uz puno lepih pesama, u druženju i igri prisutnih i uz dogovor, da se i sledeće godine nađu na istom mestu. Generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Božidar Vučurović je takođe bio prisutan na ovoj večeri, „među svojim prijateljima iz Šorndorfa“.

Uživalo se u svemu
Foto: D. Đorđević

Svako, ko je imao priliku da se susretne sa članovima Nove generacije iz Šorndorfa, već u prvim minutima razgovora je mogao da oseti samo  toplinu, predusretljivost i dobrotu ovih osoba, a na njihovim manifestacijama gostoprimstvo, koje dolazi istinski iz srca.

Cveće, mali znak pažnje za sve dame
Foto: D. Đorđević