Početna Kultura Atelje 212 i Pozorište lutaka iz Niša takođe nude besplatne predstave na...

Atelje 212 i Pozorište lutaka iz Niša takođe nude besplatne predstave na svojim kanalima

Pored Narodnog pozorišta i pozorište lutaka Pinokio o čijim aktivnostima je portal Rasejanje.info pisao i pozorište Atelje 212 iz Beograda je od juče tokom vanredne situacije a svojom publikom. Svakog utorka , četvrtka i subote na fejsbuk kanalu emitovaće se snimljene predstave u terminima od 20 časova. Ovo će biti jedinstvena prilika da najmlađa publika Pozorišta Atelje 212 prvi put vidi neke predstave, a starija publika se podseti predstava koje su nekada bile na repertoaru. Juče je puštena predstava Razvojni put Bore Šnajdera (Aleksandra Popovića) a sutra  (četvrtak 19. mart) će biti prikazana Kralj Ibi ( Alfreda Žari) a subotu 21. marta Ranjeni orao Mirjane Jakovljević.

Za decu: pozorište lutaka Niš

Pozorište lutaka iz Niša će takođe vanrednog stanja na svom Yutjub kanalu emitovati predstave. Predstave će se emitovati u uobičajenim terminima predviđenim za igranje, četvrtkom u 18.00 i nedeljom u 11.30.

Velika svetska pozorišta

Metropolitan Opera Njujork

Metropolitan Opera će svake večeri prenositi naslov iz svoje serije UŽIVO u HD kvalitetu snimka. Predstave, prvobitno snimljene kao emisije uživo u bioskopima širom sveta, počinjaće sa emitovanjm u 19:30h po lokalnom vremenu. Možete ih pratiti na ovom linku.

Raspored predstava Metropilitan opere za prvu nedelju.

  • 17. mart: Pučinjeva Boema
  • 18. mart: Verdijeva  Trovatore
  • 19. marta:Verdijeva Travijata
  • 20. mart: Donizetijeva kćerka puka
  • 21. mart: Lucija di Lamermor Donizetija
  • 22. mart: Čajkovski Evgenija Onjegin

Berlinska filharmonija

Berlinska filharmonija poziva da besplatno posetite njihovu virtuelnu koncertnu dvoranu i uživate u preko 600 koncerata.

Prijavite se na ovoj stranici za ulaznicu za digitalnu koncertnu dvoranu sa kodom BERLINPHIL i besplatno koristite Digital Concert Hall 30 dana. Otkazivanje nije potrebno. Najkasniji datum za otkup koda je utorak, 31. mart 2020. Ako još niste korisnik Koncertne dvorane za digitalnu upotrebu, potrebna je registracija – bez obaveze. Ako već imate ulaznicu ili pretplatu na digitalnu koncertnu dvoranu, trajanje će se u skladu s tim produžiti.

Dostupno je preko 600 orkestralnih koncerata Berlinske filharmonikere u Digital Concert Hall od više od deset godina, uključujući 15 koncerata sa novim glavnim dirigentom Kirilom Petrenkom. Tu su i bonus video snimci iza kulisa: dokumentarni filmovi o istoriji orkestra, portreti dirigenta i članova orkestra i projekti iz njihovog obrazovnog programa.