Početna Događanja Bogat ručak za Uskrs na KiM zahvaljujući organizaciji „Svi za Kosmet“

Bogat ručak za Uskrs na KiM zahvaljujući organizaciji „Svi za Kosmet“

Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji – Majka devet Jugovića se preko svoj sajta najtoplije zahvaljuje humanitarnoj organizaciji „Svi za Kosmet“ koja je prikupljanjem humanitarnog priloga u Nemačkoj obezbedila kupovinu mesa. „I pored izuzetno teške situacije u kojoj smo morali da prihvatimo činjenicu da za proslavljanje svetog praznika Vaskrsa Gospodnjeg nećemo biti zajedno i okupljeni sa svojim najbližima, praznik ipak nije prošao nezabeleženo. Ono što je još važnije nismo zaboravili ni našu braću i sestre, korisnike Narodnih kuhinja širom Kosova i Metohije. Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Svi za Kosmet“ koja je prikupljanjem humanitarnog priloga u Nemačkoj na Svetosavskim proslavama obezbedila kupovinu mesa, uspeli smo da napravimo još jedan praznični i bogatiji ručak za naše korisnike. Kao i obično, prateći tačnu satnicu dolaska po svoj obrok ređala su se svima nama poznata lica i uz srdačan i tradicionalan pozdrav – Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese! – odlaze srećni svojim kućama“, napisali su predstavnici humanitarne organizacije Eparhije raško prizrenske – Majka devet Jugovića.

Narodne kuhinje pomažu svoj narod na KiM
Foto: www.narodnekuhinje.com

Oni su istakli da su se obradovali jer su još jednom usrećili sumorna, tužna i napaćena lica, „ali uz Božiju pomoć mi ćemo biti tu za njih, da ih pomognemo i podržimo i jasno stavimo do znanja da smo zajedno u svemu“. I što je za predstavnika humanitarne organizacije Majka devet Jugovića najvažnije „praznični dani ipak nisu protekli setno, znajući tešku i kriznu situaciju u kojoj se svi nalazimo, ovo su svakako dani u godini kada se posebno radujemo jer je Gospod pobedio smrt, pa iskreno verujemo da ćemo uz snagu vere i mi uspeti da pobedimo sva ova iskušenja.Neka je blagosloven praznik Vaskrs i neka svima donese mir, zdravlje i blagostanje!“, poručili su iz Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Pre toga predstavnici ove organizacije su obezbedili određenu količinu zaštitnih maski, kako za radnike u Narodnim kuhinjama, tako i za njene korisnike.