Početna Najave Bogosluženja u Karlsrueu sa vernim narodom ponovo od ove nedelje

Bogosluženja u Karlsrueu sa vernim narodom ponovo od ove nedelje

Hram Prepodobne majke Paraskeve u Karslrueu
Foto: arhiva P. Tučev

Protojerej stavrofor Aleksandar Škorić obaveštava svoj verni narod da su od sutra 04. maja ponovo dozvoljena bogosluženja uz prisustvo vernog naroda.  „Draga braćo i sestre, sa radošću Vas obaveštavamo da su vlasti SR Nemačke i pokrajinske vlasti Baden Virtemberga usvojile nove propise za verske zajednice za bogosluženja i okupljanje vernika u hramovima vezano za aktuelnu situaciju. Od sutra su dozvoljena bogosluženja uz prisustvo vernog naroda uz pridržavanja određenih mera“ istakao je otac Škorić.

Kao i u prethodnom periodu tako se i sada moraju poštovati higijenski propisi koji podrazumevaju dezinfekcija ruku, zaštitne maske  kao i obavezan razmak od 1,5 metra.

Na Liturgiji nije moguće šetati, izlaziti i ulaziti, osim u hitnim slučajevima. Roditelji sa malom decom su u obavezi da e puštaju decu da šetaju po crkvi već da ih drže pored sebe. Kada se popuni broj slobodnih mesta u hramu, preostalim vernicima se preporučuje da se mole u porti crkve (uz poštovanje razmaka od 1,5 m) i da sačekaju da se stvore uslovi za njihov ulazak u hram.

„Od svih očekujemo maksimalnu disciplinu i poštovanje svih zakonskih odredbi i higijenskih propisa. Važno je da se pridržavate uputstava sveštenika i redara koji će stajati na ulazu u hram“, naglasio je otac Škorić

Hram će biti otvoren:

– utorak, 05.05. od 18:00 do 20:00 -osvećenje slavskih obeležja

– sreda, 06.05.  na Đurđevdan od 8:00 do 12:00

– sv. liturgija počinje u 9 a u produžetku  osvećenje slavskih obeležja

– nedelja, 10.05. sv. liturgija u 10:00

„Radujemo se ponovnom susretu u našem hramu, i još jednom apelujemo da imamo odgovornost jednih prema drugima, smirenje i iskrenu pobožnost i ljubav koja će nam svima biti na duhovnu i telesnu korist“, dodao je protojerej stavrofor Aleksandar Škorić