Početna Škola Učenici Srpske dopunske škole iz Pariza učestvovali na konkursu DKCB – Moj...

Učenici Srpske dopunske škole iz Pariza učestvovali na konkursu DKCB – Moj ljubimac

Učenici Srpske dopunske škole Pariskog regiona odazvali su i učestvovali na još jednom literarnom konkursu. Ovoga puta oni su svoje radove poslali Dečijem kulturnog centru Beograd, koji je u saradnji sa JKP Veterina Beograd i Organizacijom za poštovanje i brigu o životinja ORCA – Dečijim klubom ORkiCA raspisao četvrti po redu foto i literarni konkurs za decu i mlade pod nazivom – Moj ljubimac. Želja organizatora je bila da se kroz umetničke medije i kreativne radionice kod dece i mladih razvoje odgovorno ponašanje prema kućnim ljubimcima.

Deca uzrasta do 6 do 16 godina mogu da pošalju svoju pesmu posvećenu kućnom ljubimcu ili fotografiju. Konkurs se završava danas a radove učenika iz Pariza možete pogledati i na Fejsbuk stranici Srpski Pariz.

Žiri će oceniti i izabrati najbolje fotografije. Osim nagrada za najbolju fotografiju i pesmu biće dodeljene i pohvale za fotografije ljubimaca u različitim kategorijama – za najčupavijeg, najsmešnijeg, najveselijeg, najružnijeg, najtužnijeg, najmanjeg, najvećeg, najstarijeg, najsrećnijeg, najgladnijeg ljubimca, potom za najboljeg druga, za najzaljubljeniji par, ali i za ljubimce sa najvećim ušima, najdužim repom i brkovima, najkraćim repom i najlepšim očima i osmehom. Urednik programa je Vesna Krnjaić Mitrović.

Fotografije: Fejsbuk stranica Srpski Pariz