Početna Događanja Morava iz Štutgarta od ove nedelje je u novim prostorijama

Morava iz Štutgarta od ove nedelje je u novim prostorijama

Prva proba Moravaca u novim prostorijama
Foto: arhva SHKD Morava

Srpsko humanitarno kulturno društvo Morava iz Štutgarta za vikend imala je prvo druženje nakon pauze od nepunih četiri meseca. Usled popuštanja mera uvedenih zbog pandemije, koju je izazvao virus korona Morava je i zvanično počela sa radom i to u novim prostorijama (Humboldstr. 3  70178 Stuttgart, drugi sprat). Nekoliko nedeelja vredne ruke Moravaca uredile su prostorije kako bi se u njima svi prijatno osećali. Kuhinja je prostrana, sala folkloraše i njihove probe je u ogledalima, tu je i sala za  goste, nus prostorije kao i velika terasa za lepe i sunčane dane. Sve to sada Moravcima i njihovim posetiocima stoji na raspolaganju.

„Deca su počela sa probama, naravno pridružavajući se još uvek propisanih mera i distance, dok su mnogobrojni gosti uživali u nedelju na terasi“, rekao je predsednik Morave Nebojša Antić. „Posle dužeg vremena lepo je bilo ponovo se videti sa starim prijateljima, popričati, nasmejati se, jednostavno uživati i u njima i u našoj deci. Sada kada imamo lepe prostorije stvorile su se i neke nove ideje koje ćemo pokušati od jeseni da realizujemo“, dodao je Antić. Moravci dodaju da će kod njih biti dosta noviteta, „samo da ovaj virus konačno isprate na večni počinak“.

Po povratku sa godišnjih odmora pozvaće zvanično sve, koji pomno prate rad udruženja i pružaju veliku podršku i svemu što rade. Do početka letnjeg raspusta (kraj jula) uprava, članovi i igrači se će okupljati nedeljom u svojim novim prostorijama a svi koji su raspoloženi mogu ih posetiti na već pomenutoj adresi Humboldstr. 3. Moravci poručuju da kod njih uvek ima i kafe i kolača i to za svakog gosta.