Početna Vesti „Ja nisam slon, ja sam samo Grigorije“

„Ja nisam slon, ja sam samo Grigorije“

Pored jučerašnjeg video zapisa i poziva upućenom vernom narodu Nemačke da se „najozbiljnije i najodgovornije“ u svojoj savesti i sveti odnosi prema padnemiji, koja je zahvatila ceo svet episkop diseldorfski i sve nemački Grigorije izrekao i anegdotu, povodom navoda o predsedničkoj kandidaturi. U odvojenom video zapisu povodom navoda koji se u poslednje vreme sve češće čuju u javnosti da će se kandidovati za predsednika Srbije episkop je rekao:

Video: Eparhija Diseldorfska i sve Nemačka

„U pogledu tračeva koje izgovaraju ljudi koji su malo ili nimalo obavešteni. Poslužiću se jednom anegdotom, koju nedavno sam pročitao u jednoj dobroj knjizi, koju je napisao jedan Austrijanac o našem Ivi Andriću“, rekao je Grigorije. „Naime nakon Drugog svetskog rata na Istoku u mnogim zemljama je vladala loša vlast. Poslednjom snagom iz dometa tih autokratkih režima jedan istočnoevropski zec bežao je na Zapad. Zapadnoevropski zec ga vidi i pita: ‘Od čegato bežiš zećiću?’ ‘Kod nas progone slonove!’, odgovara istočnoevropski zec. ‘Ali, ti nisi slon’, konstatuje zapadnjak. ‘Naravno da nisam, ali nisam siguran da li to mogu da dokažem’, odgovorio je istočnoevropski zec.

Nešto slično je i sa mojom kandidaturom za predsednika. Jedino što mogu da vam pokažem i da vam kažem, ali sa svešću da mnogima neće značiti ništa ili nimalo, u mojim ličnim dokumentima ne piše moje lepo kršteno ime Mladen, nego monaško ime Grigorije. Ja nisam slon, ja sam samo Grigorije“, rekao je episkop, povodom glasina o njegovoj navodnoj kandidaturi za predsednika.