Početna Vesti Episkop Dimitrije i Miodrag Linta uputili apel Srbima iz Mostara da se...

Episkop Dimitrije i Miodrag Linta uputili apel Srbima iz Mostara da se registruju i glasaju na lokalnim izborima

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije uputio je apel i vladikama širom sveta kao i stanovništvu poreklom iz Mostara koji su rasejani širom sveta da se registruju za glasanje za lokalne izbore, koji će se u Mostaru održati 20. decembra. Apel iste sadržine uputio je i predsednik Savez Srba iz regiona Miodrag Linta. Obojica su naglasili da je potrebno da se registruju do 6. oktobra i stenku pravo da glasaju putem pošte.

„Na popisu stanovništva 1991. godine bilo je nešto manje od 24.000 Srba u Mostaru i 12000 Jugoslovena. Sada, nakon skoro trideset godina, u Mostaru živi 4300 Srba sa stalnom i svakogodišnjom tendencijom smanjenja njihovog broja. Dvadesetog decembra ove godine održaće se lokalni izbori u Mostaru, nakon punih 12 godina. Svi oni koji su živeli ili se rodili u Mostaru do kraja 1991. godine mogu ostvariti svoje biračko pravo. Potrebno je da se samo registruju do 6. oktobra ove godine i tako dobiju pravo da glasaju putem pošte. Naš narod u Mostaru trenutno nema, niti može da ostvari prava koja mu Zakonom pripadaju. Ovi izbori su presudni i prelomni za život i opstanak pravoslavne zajednice u gradu na Neretvu. Ako bi uspeli osvojiti oko 5000 glasova došli bi u poziciju da budemo ravnopravni, da se prvi put posle ratova devedesetih, uz učešće naših mladih i edukovanih ljudi, politički pozicioniramo u Mostaru, da bi se sva važna pitanja donosila uz naš aktivan doprinos. Zbog svega navedenog bratski bih Vas zamolio da nam pomognete. U nada da ćete nam pozitivno odgovoriti, na ovu našu molbu, srdačno vas pozdravljam“, napisao je vladika Dimitrije u svom dopisu.
I vladika Dimitrija i Miodrag Linta su pozvali Srbe da glasaju za jedinstvenu srpsku listu „Ostajte ovde – zajedno za naš Mostar“. Dodatne informacije se mogu dobiti putem elektronske pošte zajedničke liste glasajzamostar@gmail.com ili nabroj telefona (takođe viber) +38766767474.