Početna Događanja Članice Kola srpskih sestara Dortmund organizovale humanitarnu akciju „Za Minjino zdravlje“

Članice Kola srpskih sestara Dortmund organizovale humanitarnu akciju „Za Minjino zdravlje“

U organizaciji Kola srpskih sestara koje deluje pri Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini u Dortmundu, minule nedelje organizovana je akcija prikupljanja novčane pomoći za lečenje malene Minje Matić iz Kragujevca. Članice Kola srpskih sestara su simbolično prodavale domaće kolačiće, a vernici su ostavljali svoj prilog po sopstvenoj želji i mogućnostima. U ovoj akciji prikupljeno je 1850€ i sav novac je predat majci devojčice.

Minji Matić dijagnostikovana je retka i izuzetno teška neuromišićna bolest – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Srećom, od nedavno postoji i genska terapija i Minja je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću. Jedini način lečenja je lečenje u inostranstvu koje košta 2,4 miliona dolara.

Uprava Kola srpskih sestara i Crkvena opština izrazili su veliku zahvalnost svim ljudima dobre volje što su podržali pomenutu akciju i nesebično dali prilog za lečenje male Minje.

Inače u prvoj nedelji oktobra (ove godine) formirano je Kolo srpskih sestara u ovoj Crkvenoj opštini, u koju su ušle vredne i zainteresovane bake, majke, supruge i ćerke koja će pomagati svoju crkvenu opštinu i svoj narod na svim poljima vezanim za svetkovna i humanitarna dešavanja.