Početna Događanja Izgradnja hrama Sv. Visariona ispovednika u Kufštajnu je „istorijski poduhvat i više...

Izgradnja hrama Sv. Visariona ispovednika u Kufštajnu je „istorijski poduhvat i više se ne može odlagati“

Ovako će izgledati hram u Kufštajnu
Foto: arhiva CO Kufštajn

Sveštenik Mihail Gavrilović iz crkvene opštine Kufštajn u Austriji uputio je pismo parohijanima i ljudima dobre volje da učestvuju u akciji prikupljanja priloga za izgradnju hrama Sv. Visariona ispovednika u Kufštajnu.

„Poznato je da ima već deset godina od kako je kupljen plac za gradnju ovog hrama. Od tada se mnogo toga promenilo. Nailazili smo na mnoge izazove, prilagođavali se novim situacijama, tražili najbolje rešenje za našu parohiju ali ostali na istom kursu, sa željom da hram podignemo. To smo videli i 21. juna ove godine, kada je verni narod zajedno sa svojim episkopom Andrejem doneo jednoglasnu odluku da se gradi hram, bez obzira na sve prepreke“, napio sa sveštenik Gavrilović svojim parohijanima.

„Svesni smo da su mnogi već dali priloge za gradnju i da kriza izazvana pandemijom još uvek ne prestaje, što se direktno odražava na egzistenciju svih. Ipak, ovo je istorijski poduhvat, koji je započet i ne može se više odlagati. Svi bismo voleli da vidimo da je hram započet i da se pomalo uključujemo sa donacijama, ali da bismo potpisali ugovor za gradnju neophodno je da imamo ukupan iznos za sivu fazu“, naglasio je sveštenik.

On je dodao da će u narednom periodu sve detaljnije informisati i lično pozvati u učešću izgradnje hrama.

Uplate se vrše na namenski račun za gradnju:

IBAN:  AT41 1634 0001 3417 8205

BIC: BTVAAT22