Početna Događanja Savez Srba u Rumuniji pozvao Srbe da na izborima za Dom poslanika...

Savez Srba u Rumuniji pozvao Srbe da na izborima za Dom poslanika rumunskog parlamenta podrže njihove kandidate

Kandidati Saveza Srba u Rumuniji za Dom poslanika
Foto: Savez Srba Rumunije

Savez Srba u Rumuniji pozvao je predstavnika svoga naroda da na predstojećim izborima 6. decembra podrže i daju svoj glas kandidatima Ognjanu Krstiću, Zlatiborki Markov, Borislavu Velimiroviću, Radmili  Georgijani Dragoti i Borku Jorgovanu.

„Nacionalne manjine nemaju zagarantovano mesto u Domu poslanika. O ovom vremenu beznađa, svaki vaš glas potrebniji nam je i dragoceniji je više nego ikad. Možete nas naći na listi Saveza Srba u Rumuniji u svim izbornim jedinicama u inostranstvu pod brojem 18“ poručili su predstavnici Saveza Srba u Rumuniji.

„Zajedno za veru, jezik, tradiciju, zajedno da dobro bude bolje“ – pomozite nam da ima ko da vam pomogne, da u vaše ime progovori u parlamentu Rumunije, u Bukureštu, u Beogradu i u svetu. Sve ono lepo što smo uradili i postigli do sada, uradili smo zajedno i to se vidi slobodnim okom – od Arada, Velikog Semikluša i drugih naših mesta, sve do Dunava, Poljadije i Đerdana. Pređašnjih godina smo dokazali i sebi i drugima da smo umeli i mogli“, stoji u dopisu Saveza Srba u Rumuniji.

„Dokažimo i 6. decembra i posle da i dalje možemo i umemo zajedno“, istaknuto je u apelu, uz konstataciju da je Savez Srba u Rumuniji, svih ovih godina bio uz svoj narod. „U svakom našem mestu urađeno je po nešto dobro, lepo i korisno. Podržali smo naše retke škole, naše đake i učenje našeg lepog srpskog jezika, kulturna društva, otvarali sedišta i kulturne centre. Jednom rečju trudili smo se da budemo i ostanemo zajedno. Pomogli smo, svi mi, da ostvarite i odbranite svoja prava kao nacionalna manjina u Rumuniji“, dodato je u apelu.

Predstavnici Saveza Srba u Rumuniji naglašavaju da ima još puno toga da se uradi. „Znamo da zaslužujete veću pažnju svih nas. Savez Srba u Rumuniji je krovna organizacija svih Srba iz ove zemlje, jednako cenjene i poštovane u Rumuniji, u matičnoj Srbiji i širem rasejanju. Svesni smo da nas novi poslovi tek čekaju, a da bismo u tim odgovornim ljudskim i građanskim poslovima uspeli potrebna nam je vaša podrška“.

Zato predstavnici Srba u Rumuniji podržite svoje kandidate za Dom poslanika. „Nismo mi drugačiji, mi ostajemo isti –vredni, časni i pošteni. Nastavimo zajedno, neka nas daju i dalje za primer u Rumuniji, u matičnoj Srbiji i svetu. Neka nas Bog i sveti Sava čuvaju i pomognu nam da ostanemo ljudi i Srbi. I ne zaboravimo, 6. decembra – SVI ZAJEDNO! Za veru, jezik, tradiciju, da dobro bude bolje“, naglasili su predstavnici Saveza Srba u Rumuniji.