Početna Događanja Ognjan Krstić je predstavnik Srba u parlamentu Rumunije

Ognjan Krstić je predstavnik Srba u parlamentu Rumunije

Ognjan Krstić će predstavljati prava Srba u rumunskom parlamentu
Foto: arhiva O. Krstić

Savez Srba u Rumunije objavio je na svom Fejsbuk profilu da će njihov član Ognjan Krstić imati svog predstavnika u novom sazivu parlamenta Rumunije. „Hvala svim Srbima i rumunskim prijateljima koji su nam ukazali poverenje“ stoji na FB stranici.

U video obraćanju Ognjan Krstić sa zahvalio svima na podršci i glasu, bez koga on ne bi bio predstavnik u rumunskom parlamentu.

„Sve ono lepo što smo uradili i postigli do sada uradili smo zajedno i to se vidi slobodnim okom. Pređašnjih godina smo dokazali i sebi i drugima da smo umeli i mogli. Ovog trenutka sa sigurnošću možemo da kažemo da će Srbi i Savez Srba u Rumuniji ima svog predstavnika u rumunskom parlamentu“, rekao je Ognjan Krstić

Za njega su ovo bili nesvakidašnji izbori u svakom pogledu „Trudili smo se da ispoštujemo sve mere bezbednosti, da zaštitimo naše sunarodnike pre svega i da na ovim izborima izađemo pod sloganom „Da dobro bude bolje“, časno i pošteno sa svim onim što smo kao Savez tokom svih ovih godina radili i činili za dostojanstvo našeg naroda, za prosperitet naše zajednice i za očuvanje nacionalnog identiteta“ naglasio je Ognjan Krstić. On je dodao da su ovi izbori potvrdili dobre rezultate koje je Savez kao institucija imao na lokalnim izborima. „To je samo dokaz da su naši sugrađani shvatili da zajedno i ujedinjeni pod krovom i okriljem Saveza možemo da uradimo i dobro i bolje. Mi ćemo biti ovde za sve naše sunarodnike. Srpska kuća, Savez Srba u Rumuniji i sve naše organizacije otvorene su za sve dobronamerne koji žele hoće i mogu da pomognu srpskoj zajednici“, rekao je Ognja podvukavši da će ukazano poverenje biti opravdano postupcima, koji će braniti interese srpske zajednice u Rumuniji.

„Veoma je bitno da svi shvatimo da moramo zajedno i kao pojedinci i kao institucija  i kao zajednica da uradimo sve ono što nam je u moći da kako bi očuvali zajedništvo i ono što nas krasi kao Srbe.

Dragi naši svaki vaš glas poverenja predstavnicima Saveza bio je veoma važan i zlata vredan. Hvala vam što se nas udostoji i ukazali poverenje da vas predstavljamo u rumunskom parlamentu i da se zajedno izborimo i odbranimo naša prava“, naglasio je na kraju video poruke koju je poslao svojim biračima i svome narodu koji ga je podržao.

Minulog vikenda održani su izbori u Rumuniji i predstavnici Saveza u Srba u Rumuniji su po prvi put učestvovali na njima.

Oni su naveli da će se zalagati

• za očuvanje Srpske gimnazije i naših retkih srpskih škola

• za čuvanje i učenje srpskog jezika svuda gde žive naša deca

• za  kulturu, knjigu i naše kulturne aktivnosti

• za očuvanje vere,pomoć našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi

• za jačanje veza sa matičnom Srbijom

• za časno predstavljanje srpske zajednice kod zvaničnih vlasti u Bukureštu

• za što bolje odnose Srbije i Rumunije

• za nastavak opravljanja i uređivanja sedišta  i kulturnih centara za mesne organizacije SSR

• da nam deci i svima bude sutra bolje, za više projekata sa mladima i za mlade