Početna Najave Radionica i za decu u rasejanju „Zagledani u zvezde: Tesla i Pupin“,...

Radionica i za decu u rasejanju „Zagledani u zvezde: Tesla i Pupin“, sutra 16. januara u 19 časova

Foto: arhiva „Sava“ onlajn škola srpskoj jezika

Predstavnici „Sava“ onlajn škole srpskoj jezika, kulture i tradicije organizuju interaktivnu besplatnu književnu radionicu za srpsku decu širom sveta sutra, 16. januara sa početkom u 19 časova pod  nazivom „Zagledani u zvezde: Tesla i Pupin“.

„Šta su i na koji način Tesla i Pupin pričali o svojim majkama? Kakvog neobičnog kućnog ljubimca je imao Nikola Tesla kad je bio mali? Ko je krstio Mihajla Pupina? Kakvu čaroliju je mogla da izvede Teslina majka? Ko su bili njihovi heroji? Koji je njihov omiljeni instrument? Čiju fotografiju je Tesla držao na svom radnom stolu? Kako je Nikola Tesla rasplakao Marka Tvena? Koji se poslednji sastao sa Pupinom pre njegove smrti? Uz koju pesmu je sahranjen Nikola Tesla? Uključite se uživo i postavite pitanje. Poslušajte priče o čuvenim srpskim naučnicima koje do sada niste čuli“, stoji u najavi ove radionice koju će voditi Aleksandra Ninković Tašić, predsednica Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin” i multikulturalna ambasadorka Unesko kluba Univerziteta Sorbona.

Prijava za učešće u radionici je na www.savaedu.com/radionica. Radionica je besplatna i otvorena i za decu i za odrasle širom sveta koji žele da nauče nešto o srpskim velikanima.

-Termin radionice je: 16. januar  19 časova u Beogradu i Evropi, a 10 časova Los Anđelesu, 12 č u Čikagu, 13 u Njujorku i Torontou…)