Početna Događanja Članovi ansambla Abrašević – CH obeležili slavu društva Svetog Trifuna

Članovi ansambla Abrašević – CH obeležili slavu društva Svetog Trifuna

Članovi Srpskog folklornog ansambla Ani Abrašević iz Švajcarske za vikend proslavili su slavu svoga udruženja Svetog Trifuna. U hramu Svetog Trojice u Cirihu uz poštovanje svih epidemioloških mera i kako su naveli članovi ansambla „skromno u najužem krugu“ slavska obeležja ovogodišnje kume Tanje Stanković osveštao je i slavski kolač prerezao protojerej Branimir Petković. Naredni domaćini slave su članovi porodice Zurić. Uprava se toplo zahvalila  svim članovima koji su prisustvovali svečanom činu lomljena slavskog kolača izraživši nadu da će od naredne godine slaviti normalno i u većem broju. Takođe velika zahvalnost upućena je Miodragu Naškoviću Naletu, Banetu Venco na fotografijama (koje prenosimo) kao i Tanji Stanković, ovogodišnjem domaćinu slave.

Deo članova društva Abrašević CH u hramu Sv. Trojice u Cirihu
Foto: Bane Venco

Ansambl srpskih igara i pesama „Abrašević – CH“ osnovan je 2008. Društvo trenutno broji 35 dece i 25 odraslih igrača.  Po nastanku njihova ideologija nije bila takmičarskog duha na raznim takmičenjima srpskog folklora, iako je veliki broj njihovih članova nosilac najviših folklornih nagrada. Njihov moto je usavršavanje igre, pomaganje svim ansamblima u Švajcarskoj kao i predstavljanje složne Srbije u Švajcarskoj.

Direktor je Zvezdan Đurić, vd predsednik Borivoje Timotić, blagajnica Ivana Panić, ekonom Sara Milenković, sekretarica Jovana Milinković. Menadžeri manifestacija Strahinja Nesović  i Marko Majer.  Umetnički rukovodioci su Vlado Milenković prvog ansambla,  Violeta Zurić škole folklora i srednjeg ansambla. Rukovodioci pevačke grupe su Jovana Milinković prvog ansambla i Violeta Zurić dečije grupe. Prvi predsednik i osnivač ovoga društva je Nenad Milenković, aktuelni predsednik Saveza srpkog folklora u Švajcarskoj.

Deo prisutnih u hramu sa sveštenikom Petkovićem
Foto: Bane Venco