Početna Moja Priča Teodor Roljić iz Ljubljane treći na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“

Teodor Roljić iz Ljubljane treći na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“

Teodor Roljić, učenik je drugog razreda Srpske dopunske škole u LJubljani. Srpsku školu pohađa od oktobra prošle godine, kada je i nastava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije počela u Sloveniji. Đak je nastavnice Svetlane Todorović. Na upravo završenom međunarodnom konkursu „Najlepše uskršnje jaje“ Teodor je osvojio treće mesto od ukupno 250.

Sreći nije bilo kraja. Kako rekoše njegovi roditelji, svaki dan je pratio lajkove jajeta. „Na kraju je ipak bio iznenađen i veseo što je osvojio treće mesto“.

Ova nagrda će mu zasigurno dugo ostati u sećanju jer je prva koju je osvojio od kada je pošao u srpsku školu. Rođen je u Ljubljani. U njegovom domu se poštuju i praznuju veliki praznici i to po srpskih običajima i u krugu porodice. Kada prilike dozvole praznike obeležava i u Srbiji i Republici Srpskoj (mama je rodom iz Pukovca, tata iz Mrkonjić Grada). Inače, kako ističe, jedva čeka da tamo ide i to sa svojim mlađim bratom. 

U slobodno vreme bavim se tekvandoom i druži sa svojim drugarima. Voli da izvodi trikove na trotinetu. Za svoju super učiteljicu Svetlanu Todorović, koja ga podučava u srpskoj školi kaže, da je mnogo ljubazna i duhovita. Kad odraste, voleo bi da postane snimatelj ili sportski sudija. Teodor Roljić iz Ljubljani treći na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“

Teodor sa bratom na Uskrs
Foto: arhiva S. Todorović