Početna Događanja Episkopa Andreja u Beču posetio prof. dr Franca Šausberger – predsednik Upravnog...

Episkopa Andreja u Beču posetio prof. dr Franca Šausberger – predsednik Upravnog odbora Instituta regija Evrope

Foto: arhiva FB stranica Episkop Andrej

Njegovo Preosveštenstvo Episkop austrijsko – švajcarski g. Andrej primio je u sredu u audijenciju delegaciju Upravnog odbora Instituta regija Evrope sa sedištem u Salcburgu. Delegaciju je predvodio prof. dr Franc Šausberger, koji je vladici Andreju preneo pozdrave i veliko interesovanje Instituta za angažman srpskog Episkopa u pitanjima svestranog dijaloga među kulturama i nacijama na prostorima Eparhije austrijsko – švajcarske.

Tokom ovog značajnog prijema koji je upriličen u svečanoj sali Eparhije, dr Šausberger i episkop Andrej razmenili su mišljenja o plodonosnoj saradnji Srpske pravoslavne crkve sa institucijama u Republici Austriji, kao i o aktuelnim događajima koji se tiču života srpskog naroda na prostoru Republike Austrije i Švajcarske konfederacije. „U konstruktivnom razgovoru diskutovalo se i o ulozi Srpske crkve u društvu, o važnim temama iz javnog i političkog života, o uslovima rada Srpske crkve u Austriji, o međuverskom dijalogu i takođe o aktuelnim događajima koji se tiču života srpskog naroda na prostoru Beča i Republike Austrije“, navodi se u saopštenju vladike Andreja.

Episkop je gostu pokazao Saborni hram Svetog Save i novouređeni prostor Vladičanskog dvora u Beču. Na kraju prijema, vladika Andrej uručio je dr Šausbergergu i predstavnicima njegove delegacije na dar šematizam Eparhije austrijsko-švajcarske na nemačkom jeziku. Episkop se srdačno zahvalivši predsedniku Upravnog odbora Instituta regija Evrope na ovoj zvaničnoj poseti, koji je sa njegove strane izrazio želju da se nastavi ovaj dragoceni kontakt. Članovi delegacije Instituta regija Evrope bili su glavni sekretar Instituta dr Joahim Florian Fric i stručno lice dr Štefan Habek.