Početna Događanja Hrišćanska zajednica Radosti moja iz Štutgarta ponovo obradovala mališane na Kosovu i...

Hrišćanska zajednica Radosti moja iz Štutgarta ponovo obradovala mališane na Kosovu i Metohiji

Članovi humanitarne hrišćanske zajednice Radosti moja iz Štutgarta, ovih dana su ponovo pomogli najmlađe Srbe na Kosovu i Metohiji. Oni su, od prikupljene pomoći, kupili jakne i cipele za decu i obradovali mališane sedamnaest domova. Sanja Dier Dragičević, Grozda i Dejan Lekić ispred ovog udruženja su posetili Kosovo i Metohiju, najmlađima uručili donaciju a svima pričinili veliku radost. „Najmlađi imali prilike da se srdačno obraduju donaciji koja im je predata uz najlepše reči podrške i ohrabrenja koje smo preneli u ime naših dobrotvora“, piše na sajtu Narodne kuhinje.

Preko deset godina za Svetoga Savu vredni članovi ove organizacije dodeljuju deci na Kosovu i Metohiji vredne svetosavske paketiće i pomažu veći deo njihovih roditelja, kao i Narodnu kuhinju „Braća devet Jugovića“. U tome imaju podršku velikog broja Srba u ponajviše u Štutgartu sa okolinom ali ne zaostaje mnogo ni ostali srpski narod u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Takođe pomažu i mnoge porodice ali i pojedince svuda gde se nalazi Srbe – i u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnog Gori, Krajini, Bosni i Hercegovini kao i Makedoniji.

„Udruženje Radosti moja je jako dugo godina uz naš rad, pružajući nam kako materijalnu tako i moralnu podršku da savladamo sve prepreke i iskušenja koja naviru svakodnevno. Još jednom smo zajedno realizovali podelu pomoći socijalno najugroženijima na prostoru Kosova i Metohije, pa smo izuzetno ponosni što o ovome govorimo baš danas kada su nam dragi prijatelji i darodavci došli u posetu. Našim dragim gostima upućujemo najtoplije reči zahvalnosti, iz dubine naših srca. Blagodarni smo na svakoj ukazanoj prilici da istaknemo humanitarni rad i ovu divnu saradnju među nama. Uz želje da im se dobro vrati i da nastave sa uspešnim poslovanjem, molimo Boga da nam ove divne ljude čuva i sakloni od svakog iskušenja“, zahvalili su i ime Narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji.