Početna Događanja Vladika Andrej u poseti Italiji

Vladika Andrej u poseti Italiji

Nakon Skupštine bratstvenika Srpske pravoslavne Crkvene opštine Sv. Spiridona u Trstu
Foto: FB stranica vladika Andrej

Episkop austrijsko – švajcarski i italijansko malteški Andrej boravio je u dvodnevnu poseti Italiji i prisustvovao je Skupštini bratstvenika Srpske pravoslavne Crkvene opštine Sv. Spiridona u Trstu i održao redovnu sednicu Arhijerejskog namesništva za Italiju i Maltu.

Na skupštini u Trstu episkop je nakon pročitane molitve  biranim rečima pozdravio sve bratstvenike, a nakon završenog skupa čestitao je novim odbornicima kao i novoizabranom predsedniku Zlatimiru Selakoviću. Dan kasnije vladika Andrej je u kancelariji Crkvene opštine Trst održao sednicu Arhijerejskog namesništva za Italiju i Maltu. Sednici su prisustvovali Arhijerejski zamenik protojerej – stavrofor Raško Radović iz Trsta, jerej Filip Milunović sekretar Episkopa i EUO, Arhijerejski namesnik za Italiju i Maltu protojerej Dalibor Đukić iz Vićence, jerej Ivica Đulić iz Milana, jerej Dušan Đukanović paroh u Udinama i Porćiji i jerej Risto Gorančić paroh na Malti.

Sveštenici su podneli detaljne izveštaje o situaciji na parohijama u vreme pandemije izazvane korona virusom. Diskutovalo se o materijalnom stanju kao i o poboljšanju misije crkve na teritoriji Italije i Malte. Velika pažnja posvećena je filijalnim bogoslužbenim mestima koja su nastala blagoslovom vladike Andreja. Po završetku radnog dela sednice, u sali CO Trst velikim zalaganjem domaćina organizovan je zajedniči ručak u toku koga je vladika nadahnuto govorio o segmentima života vladike Nikolaja i patrijarha Gavrila Dožića. Na rastanku episkop je svim sveštenicima poželeo uspeh u radu i nastavku svešteničke misije u Italiji i Malti.

Sa redovne sednice ahijerejskog namesništva za Italiju i Maltu
Foto: FB stranica vladika Andrej