Početna Događanja Akcija „Jedan od hiljadu“ se nastavlja

Akcija „Jedan od hiljadu“ se nastavlja

Rukovodstvo srpsko-američke humanitarne organizacije „Spasimo srpsku decu“ je nakon uspeha akcije odavanja priznanja borcima sa Košara i Paštrika i onima koji su učestvovali u proboju Koridora 92. godine odlučilo da nastavi akciju odavanja priznanja tim herojima srpskog naroda i da akcija „Jedan od hiljadu“ poprimi trajni karakter. Mnogima od tih boraca je, na žalost, potrebna pomoć u materijalnom i zdravstvenom smislu a najviše im znači priznanje i poštovanje koje su im uputili naši ljudi iz dijaspore, za svu žrtvu koju su pokazali u odbrani naše zajedničke otadžbine.  

„Veliku zahvalnost organizacija „Spasimo srpsku decu“ duguje srpskoj dijaspori u SAD koja se odazvala pozivu na pomoć borcima i što je manifestacija u Beogradu bila tako uspešna. Sada planiramo da sličnu manifestaciju održimo u Banjaluci kao priznanje borcima u odbrani srpskih teritorija izvan Srbije. Već smo u razgovorima sa generalima, oficirima i borcima iz Republike Srpske i nekadašnjih Srpskih Krajina“ rekao je Miloš Šupica, osnivač ove organizacije, povodom nastavka akcije „Jedan od hiljadu“.

Ovom prilikom pozivamo i srpsku dijasporu iz Australije, Evrope, Kanade, Južne Amerike, Azije i Afrike da zajednički odamo počast i priznanje ovim borcima. Da ih, između ostalog, javno proglasimo za Heroje srpskog naroda.

Koristim priliku da pozovem sve one iz srpske dijaspore širom sveta koji su spremni i imaju mogućnosti da nam se priključe u realizaciji drugog dela akcije „Jedan od hiljadu“. Ako neko može da animira našu dijasporu u svojoj zemlji i da pomogne u plasmanu informacija putem medija, kao i ako neko želi da se uključi na bilo koji način, može da nam se javi na mejlove:

directeffectusa@gmail.com (Miloš Šupica)

predrag.karasovic@gmail.com (Predrag Karasović)

Pokažimo našu slogu i zahvalnost prema svima onima koji su se borili za srpstvo i sve ono što je srpsko. Uradimo to bratski, baš onako kako su se ti heroji borili u odbrani Otadžbine. Udružimo se pod sloganom „Samo sloga Srbina spasava“, napisao je Predrag Karasović u ime organizacije „Spasimo srpsku decu“.

Zahvalnost udruženja Herojska 549. motorizovana brigada „Car Dušan Silni“ organizaciji „Spasimo srpsku decu“ i njenom osnivaču Milošu Šupici:

Uvaženi gospodine Šupica,

I ovom prilikom želim da izrazim veliku zahvalnost Vama i humanitarnoj organizaciji „Spasimo srpsku decu“ u realizaciji prvog dela akcije „Jedan od hiljadu“. Donacijom ste nesebično pomogli borcima Herojske 549. motorizovane brigade, koji su se tokom NATO agresije 1999. godine borili hrabro i istakli u odbrani Srbije na planini Paštrik.

Vaše dobro i humano delo opominje šta je društvena i ljudska odgovornost i koliko su široke granice ljudske duše. Na najbolji način pokazali ste kako treba gajiti i negovati kulturu sećanja na hrabre borce koji su ne razmišljajući o svojim životima stali na branik Otadžbine, kada je bilo najpotrebnije. Svi su se složili da je to primer je i uzor čitavom našem društvu.

Iskreno se radujemo Vašoj odluci da nastavite započetu akciju i da ista poprimi trajni karakter. Potpuno smo saglasni da se naredno odavanje priznanja borcima održi u Banjaluci bez obzira na vreme održavanja i da se pozovu borci iz Republike Srpske i borci iz Srbije. Ovakvim postupkom dajemo na svoj način doprinos jedinstvu srpskog naroda gde god on živeo, koje nam je potreban posebno u ovo vreme.

Biće nam velika čast da borci 549. motorizovane brigade uzmu učešće i u nastavku realizacije započete ove plemenite akcije. Primite moje najsrdačnije pozdrave u ime Udruženja Herojska 549. motorizovana brigada „Car Dušan Silni“ i želje za svako dobro.

S poštovanjem,

Ratni komandant 549. mtbr

Božidar Delić