Početna Događanja Moravci iz Štutgarta se već treću nedelju uspešno druže

Moravci iz Štutgarta se već treću nedelju uspešno druže

Deo najmlađih Moravaca na probi
Foto: V. Gregović

„Jača sila nametnula nam je pauzu koja je trajala duže od godinu dana, ali zato nam je ponovni susret doneo neizmernu sreću i snagu da nastavimo tamo gde smo stali. Najmlađa, srednja i omladinska folklorna grupa pokazala je da je ostala verna svojoj Moravi i da ni ova dugačka pauza nije uticala na njihovu ljubav prema folkloru“, istakli su članovi za portal Rasejanje.info Srpsko humanitarnog i kulturnog udruženja Morava iz Štutgarta.

Na njihovu opštu radost od prvog susreta se pridružilo i par novih članova. „To nas je posebno obradovalo. Mi smo, kao i uvek do sada i dalje otvoreni za sve koji žele da nam se priključe“, dodali su Moravci.

Članovi srednje grupe
Foto: V. Gregović

Svake nedelje od 14.00 sati svi koji su zainteresovani mogu da dođu u nove prostorije Morave u Humbold str. 3 u Štutgartu. Kako su Moravci poznati da su otvoreni za sve, kažu da svi natenane mogu da pogledaju kako se kod njih radi i da se upoznaju sa umetničkim rukovodiocima Srđanom i Milicom Koškanac. Svako je dobrodošao, ističu vredni i humani Moravci i naglašavaju da kao i uvek do sada vredne majke se i dalje brinu da za kafu i kolače. Do kraja jula, dok ne počne zvanično i letnji raspust učenika prostorije Morave su otvorene svake nedelje. U hladovini Moravinog dvorišta se dogovaralo i dogovaraće se o planovima za narednu sezonu, koja bi trebala da počne od polovine septembra. Moravci se, kao i svi ljudi na ovom svetu, nadaju da nas virus na jesen ponovo neće zatvoriti, već da će moći da se druže i uče da igraju divne srpske folklorne igre i pesme, kao i na neguju u druge običaje svoga naroda.

Omladinska grupa ponovo na okupu
Foto: V. Gregović

I ovi susreti krajem juna i početkom jula su pokazali koliko članovi Morave u svojim srcima nose svoje drago udruženje Moravu i zemlje svojih predaka.

Deo roditelja na velikoj terasi novih prostorija
Foto: V. Gregović