Početna Događanja Otvara se odeljene Prosvjetine škole srpskoj jezika u Srpskom centru  u Beču

Otvara se odeljene Prosvjetine škole srpskoj jezika u Srpskom centru  u Beču

Srpsko prosvetno i kulturno društvo Prosvjeta iz Austrije u okviru Prosvjetine škole srpskog jezika obaveštava  i roditelje i đake da se će jedno od osam novih odeljenja koja se otvaraju širom Austrije biti u prostorijama Srpskog centra na adresi Lindengasse 61-63/2/V 1070 Beč.

„U saradnji sa Srpskim centrom ćemo omogućiti još većem broju đaka da nam se pridruži i druži se s nama. Nova lokacija u centru grada, u modernom i prijatnom ambijentu srpske biblioteke, gde će učenici biti u prilici da čitaju knjige srpske književnosti“, istakli su čelni ljudi Prosvjte.

Đaci Prosvjetine škole srpskog jezika su obeližili i svoju slavu – Svetog Savu
Foto: Prosvjeta Beč

„Šta ćete ovde naučiti? Naučićete da pišete i čitate ćirilicu i latinicu. Naučićete istoriju i geografiju Srbije i Republike Srpske. Saznaćete više o srpskim praznicima i običajima. Čitaćete najpoznatija dela srpske književnosti.

Ali to nije sve! Sa nama ćete se družiti, ići na izlete i ekskurzije, glumiti i recitovati u priredbama kao i učestvovati u mnogobrojnim radionicama.

Kako da se prijavite? Upis đaka na ovoj lokaciji ćemo vršiti u utorak 28.09.2021. u 19č! Ukoliko ne možete doći, možete se prijaviti mejlom na skola.srpskicentar@prosvjeta.at Radujemo se novim učenicima!“ poručili su iz Prosvjete.

U prostorijama Srpkog centra se otvara novo odeljenje – upis đaka počinje 28. 09. u 19. časova
Foto: Prosvjeta Beč