Početna Događanja U Ljubljani održano predavanje pisca Aleksandra Gatalice

U Ljubljani održano predavanje pisca Aleksandra Gatalice

Pisac Aleksandar Gatalica u SKC – Biblioteka Mihajlo Pupin u Ljubljani održao predavanje
Foto: arhiva SKC – Biblioteka Mihajlo Pupin

U organizaciji Srpskog kulturnog centra – Biblioteka Mihajlo Pupin iz Ljubljane u prostorijama Centra u glavnom gradu Slovenije održano je predavanje pisca i filologa Aleksandra Gatalice, koji se od nedavno nalazi na mestu prvog savetnika za kulturu u ambasadi Republike Srbije u Ljubljani.

Kako su istakli čelni ljudi SKC – Biblioteke Mihajlo Pupin kulturno veče je bilo izuzetno zanimljivo i poučno.  „Uvaženi pisac i filolog Aleksandar Gatalica, nam je predstavio kako je to biti pisac, kako izgleda proces pisanja knjige, sa kojim se problemima susreće tokom tog procesa, kao i mnoge druge zanimljive detalje iz piščevog života“, rekli su iz SKC Biblioteka Mihajlo Pupin. Oni su naglasili da se raduju susretu na nekom od narednih događaja, koje će biti uskoro.

Predstavnici SKC – Biblioteke Mihajlo Pupin su pozvali sve, koji nisu bili u mogućnosti da posete njihovu izložbu tokom leta o znamenitim Srbima u Sloveniji, da to mogu da urade preko linka. „Nadamo se da ćete uživati i biti ponosni na naše velikane, koji su ostavili neizbrisiv trag u našoj domovini Sloveniji“, naveli su predstavnici Srpkog kulturnog centra – Biblioteke Mihajlo Pupin.

Prisutni na književnoj večeri
Foto: arhiva SKC – Biblioteka Mihajlo Pupin