Članovi Bečkog teatra mladih prvi put na velikoj bini izvode pozorišnu predstavu „Šta to beše ljubav?“


Foto: Klub mladih umetnika Prosvjeta

Klub mladih umetnika Prosvjete povodom obeležavanja desetogodišnjice Prosvjete u Austriji poziva na pozorišnu predstavu „Šta to beše ljubav?”, u četvrtak 21. oktobra 2021. sa početkom u 20 časova.  Ovu tragikomediju izvešće glumci Bečkog teatra mladih, koji su deo SPKD Prosvjeta iz Beča i ovo je njihovo prvo pojavljivanje na velikoj sceni.

„Predstava predstavlja kritiku društva, nezdravih veza i muško-ženskih odnosa, u kojoj likovi na komičan način prikazuju mane pojedinca i društva. Da li takvo društvo može da preživi?

Scenario je nastao kao kombinacija tekstova iz različitih komedija, Dušana Kovačevića, Duška Radovića, ali i tekstova koji su napisali Žan Anuj, Molijer, Nik Zagone i dr. Tako smo adaptacijom poznatih tekstova dobili potpuno novu percepciju i novu priču“, istakli su članovi Kluba mladih umetnika Prosvjete.

Režija: Vesna Špirić i Nikola Despotović
Scenario: Vesna Špirić i Nikola Despotović

Uloge: Nikola Despotović, Kristina Đenđinović, Nikola Prerad, Vesna Špirić, Dimitrije Vidaković, Marija Živanović, Jelena Lejić i Peđa Vrcelj.

„Dođite da se zajedno smejemo!“ poručili su mladi umetnici iz Austrije.

Ulaznice koštaju 12 evra i mogu se rezervisati onlajn putem mejla  na karte@prosvjeta.at
ili se mogu kupiti na dan predstave. „Ukoliko se odlučite za onlajn  rezervaciju, molimo vas da se prijavite putem mejla na karte@prosvjeta.at. Pri prijavi je potrebno dostaviti ime i prezime i broj telefona. Preporučujemo ovaj način prijave. Ako kartu kupujete na dan predstave, molimo vas da dođete pola sata ranije (u 19:30) da bismo izbegli gužve pri proveri dokumenata i kupovini karata“, obavestili su članovi Kluba mladih umetnika Prosvjete.

S obzirom na aktuelno važeće 2,5 G pravilo, svi posetioci će na ulazu morati da pokažu jedan od sledećih dokumenata: PCR test, potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su preležali virus.
Tokom celokupnog boravka u pozorištu obavezno je nošenje FPP2 maske i kao i držanja odstojanja od 1 metra.