Početna Kultura Članovi Bečkog teatra mladih prvi put na velikoj bini izvode pozorišnu predstavu...

Članovi Bečkog teatra mladih prvi put na velikoj bini izvode pozorišnu predstavu „Šta to beše ljubav?“

Foto: Klub mladih umetnika Prosvjeta

Klub mladih umetnika Prosvjete povodom obeležavanja desetogodišnjice Prosvjete u Austriji poziva na pozorišnu predstavu „Šta to beše ljubav?”, u četvrtak 21. oktobra 2021. sa početkom u 20 časova.  Ovu tragikomediju izvešće glumci Bečkog teatra mladih, koji su deo SPKD Prosvjeta iz Beča i ovo je njihovo prvo pojavljivanje na velikoj sceni.

„Predstava predstavlja kritiku društva, nezdravih veza i muško-ženskih odnosa, u kojoj likovi na komičan način prikazuju mane pojedinca i društva. Da li takvo društvo može da preživi?

Scenario je nastao kao kombinacija tekstova iz različitih komedija, Dušana Kovačevića, Duška Radovića, ali i tekstova koji su napisali Žan Anuj, Molijer, Nik Zagone i dr. Tako smo adaptacijom poznatih tekstova dobili potpuno novu percepciju i novu priču“, istakli su članovi Kluba mladih umetnika Prosvjete.

Režija: Vesna Špirić i Nikola Despotović
Scenario: Vesna Špirić i Nikola Despotović

Uloge: Nikola Despotović, Kristina Đenđinović, Nikola Prerad, Vesna Špirić, Dimitrije Vidaković, Marija Živanović, Jelena Lejić i Peđa Vrcelj.

„Dođite da se zajedno smejemo!“ poručili su mladi umetnici iz Austrije.

Ulaznice koštaju 12 evra i mogu se rezervisati onlajn putem mejla  na karte@prosvjeta.at
ili se mogu kupiti na dan predstave. „Ukoliko se odlučite za onlajn  rezervaciju, molimo vas da se prijavite putem mejla na karte@prosvjeta.at. Pri prijavi je potrebno dostaviti ime i prezime i broj telefona. Preporučujemo ovaj način prijave. Ako kartu kupujete na dan predstave, molimo vas da dođete pola sata ranije (u 19:30) da bismo izbegli gužve pri proveri dokumenata i kupovini karata“, obavestili su članovi Kluba mladih umetnika Prosvjete.

S obzirom na aktuelno važeće 2,5 G pravilo, svi posetioci će na ulazu morati da pokažu jedan od sledećih dokumenata: PCR test, potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su preležali virus.
Tokom celokupnog boravka u pozorištu obavezno je nošenje FPP2 maske i kao i držanja odstojanja od 1 metra.