Početna Događanja Vladika Andrej posetio Braunau na Inu

Vladika Andrej posetio Braunau na Inu

Vladika Andrej posetio je minulog vikenda Crkvenu opštinu Braunau  u Austriji. Episkop austrijsko-švajcarski  je pored bogosluženja održao i predavanje Život i delo Sv. vladike Nikolaja Velimirovića.

„Verni narod duhovno nadahnut i osnažen, zajedno sa sveštenstvom Eparhije austrijsko-švajcarske je u nedelju 24. oktobra dočekao svoga Arhijereja ispred hrama Sv. apostola i evangeliste Marka u Braunau na Inu. Episkop Andrej načalstvovao je svetom arhijerejskom liturgijom uz sasluženje protojereja-stavrofora Petra Pantića, protojereja Nikole Skopljaka, jereja Andreja Živkovića i protođakona Romana Fišera. Lepoti bogosluženja doprinela su braća Radisav i Milan Pantić zajedno sa dečijim horom pri hramu. Nakon pročitanog Jevanđelja po Luki o Hristovoj besedi narodu na Genisaretskom jezeru, čudesnom ribolovu i pozivu apostola Jakova i Jovana episkop Andrej se biranim rečima obratio vernom narodu tumačeći mu pročitane stihove. Veliki broj vernog naroda zajedno sa svojom decom pričestio se telom i krvlju Hristovom predukusivši tako Carstvo Božije koje nam se svima daruje. Na kraju, episkop se zahvalio sveštenstvu zbog truda da narod privede crkvi u ovim teškim vremenima, pojcima za revnost i trud u negovanju crkvenog blagoljepija, a narodu na trpljenju i ljubavi koju je očuvao prema svojoj crkvi“, istaknuto je u saopštenju vladike Andreja.

„Svi aktivno uključeni u život ove mlade zajednice kao braća i sestre su doprineli da i ova dvodnevna duhovna i molitvena svečanost, pri našem svetom hramu, sve prisutne prihvati sa puno ljubavi. Otvorena srca, okupljenih pri hramu Svetog Marka u Braunau, otvaraju vrata svetog hrama, sa verom da će prisutni pozvati svoje srodnike i prijatelje da priđu i dovedu svoje mlade na izvor pravoslavne duhovnosti koja hrani, čuva i brani sve nas u dijaspori“, dodalo je sveštenstvo u Braunau na Inu.

Foto: FB episkop Andrej