Početna Događanja I na Malti počele sa radom dopunske škole na srpskom jeziku

I na Malti počele sa radom dopunske škole na srpskom jeziku

Sa časa u Auru
Foto: arhiva SO KC Sv Jelena Anžujska

I na Malti je ovoga meseca počela sa radom dopunska škola na srpskom jeziku. Već su održani prvi časovi u okviru projekta Srpskog obrazovno-kulturnog centra Sv. Jelena Anžujska –  „Škola srpskog jezika na Malti“, i to na četiri lokacije: Viktorija (Gozo), Aura, Gzira i Birzebudža. Srpka deca širom Malte od sada će imati priliku da uče o svojoj otadžbini Srbiji iz školskih klupa dok će njihov napredak biti praćen pod budnim okom naših posvećenih učiteljica: Kristine Kitić, Dragane Duvnjak i Maje Marinković, kao i koordinatorke projekta Jelena Jablanov Maksimović, istaknuto je na sajtu Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Arno Gujon, direktor Uprave, poželeo je učenicima i učiteljima srećan rad. „Našim đacima, polaznicima prve dopuske škole srpskog jezika na Malti, želim srećan početak rada. Siguran sam da ćete saznati mnogo lepih stvari o vašoj otadžbini i da ćete odlučno savladati prelep i milozvučan srpski jezik”, istakao je Gujon.

Predstavnici Srpskog obrazovno-kulturnog centra Sv. Jelena Anžujska zahvalili su se Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu na finansijskoj podršci, požrtvovanom ocu Risti Gorančiću, parohu malteškom Srpske pravoslavne crkve, koji je obezbedio prostor za nastavu ali i divnim roditeljima, koji su prepoznali značaj učenja maternjeg jezika i u velikom broju upisali svoju decu.

Sa nastave u Gziri
Foto: arhiva SO KC Sv Jelena Anžujska