Početna Događanja Druženje đaka i roditelja u Berlinu sa glumicom Vesnom Stanković i uživanje...

Druženje đaka i roditelja u Berlinu sa glumicom Vesnom Stanković i uživanje uz monodramu „Milunka Savić“ i đački program

Pozdravna reč nastavnice Marije Aleksić
Foto: Srpska škola u Berlinu

Povodom obeležavanja 103. godišnjice primirja u Prvom svetskom ratu u Berlinu je gostovala glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda Vesna Stanković. Ona je izvela monodramu „Milunka Savić“ – ispovest o heroini srpskih oslobodilačkih ratova, ženi ratnici o životu i smrti, ratu, Srbiji i njenoj istoriji, iz ugla žene borca koja je dobila mnoga i najviša odlikovanja. Dolazak glumice Vesne Stanković i igranje monodrame Milunka organizovao Savet roditelja Dopunske nastave na srpskom jeziku u Berlinu.

U prostorijama srpsko – nemačke zajednice Mladost u Berlinu pre divne monodrame Vesne Stanković mnogobrojnim roditeljima, članovima kluba kao i predstavnicima ambasade Republike Srbije u Berlinu konzulu Milici Topalović i svešteniku srpske pravoslavne crkve Sveti Sava protojereju Radomiru Kolundžiću predstavili su se učenice Dopunske nastave srpskog jezika u Berlinu. Njihov divan program posvećen Danu primirju pripremljen je uz veliki napor i trud prosvetnih radnica Mirjane Stefanović i Marije Aleksić.

Program učenika Srpske dopunske škole u Berlinu
Foto: Srpska škola u Berlinu

„Maestralno izvođenje Milunke Savić u prepunoj sali srpsko-nemačke zajednice Mladost. Zahvaljujemo se ispred Saveta roditelja glumici Vesni Stanković, predstavnicima Ambasade Republike Srbije u Berlinu i predstavnicima srpske pravoslavne crkve Sveti Sava na dolasku i konzulki Milici Topalović na obraćanju, a posebno hvala učenicima, roditeljima i upravi srpsko – nemačke  zajednice Mladost koji su pružili svu pomoć i podršku da se realizuje ovako važan kulturno – edukativni događaj u Berlinu“, istaknuto je na stranici Srpske dopunske škole u Berlinu.

Prisutni u Srpsko-nemačkoj zajednici Mladost u Berlinu
Foto: Srpska škola u Berlinu