Početna Informacije Ambasadorka Srbije u Berlinu primila ambasadora zemalja učesnica Komemorativnog skupa

Ambasadorka Srbije u Berlinu primila ambasadora zemalja učesnica Komemorativnog skupa

Ambasadori zemalja Malavije, Nigera, Sijera Leonea, Kameruna i Nepala na prijemu kod ambasadorke Srbije u Berlinu dr. Snežane Janković
Foto: ambasada RS u Berlinu

Ambasadorka Republike Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković priredila je krajem prošle nedelje prijem za ambasadore zemalja učesnica Sastanka na visokom nivou posvećenom obeležavanju 60. godišnjice od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu, koji su na nerezidencijalnoj osnovi akreditovani u  Srbiji ili su radno za nju zaduženi. „U pozdravnom govoru ambasadorka Janković je u ime najvišeg rukovodstva Srbije izrazila zahvalnost za učešće pomenutih zemalja na ovom važnom skupu, istakavši opredeljenost Srbije za dalji razvoj saradnje i produbljivanjem odnosa sa  članicama Pokreta nesvrstanih, na osnovama tradicionalnog prijateljstva koje nas dugi niz decenija veže“, piše Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.  Ambasadorka je ukazala je da postoji veliki prostor za dalje unapređenje naših odnosa u brojnim oblastima, od privredne saradnje, do obrazovanja i turizma.

„Svi učesnici skupa izneli su izuzetne pohvale za besprekornu organizaciju skupa u Beogradu i preneli čestitke rukovodstava svojih zemalja. Takođe, izrazili su zahvalnost za visoko uvažavanje i gostoprimstvo koje im je u Beogradu ukazano i potrvdili snažan interes svojih zemalja da sa Srbijom razvijaju saradnju u mnogobrojnim oblastima. Prijemu su prisustvovali ambasadori Malavija, Nigera, Sijera Leonea, Kameruna i Nepala“, istaknuto je na stranici Ministarstva.