Početna Događanja Nove prostorije Srpskog kulturnog centra u Karlsrueu su spremne za rad

Nove prostorije Srpskog kulturnog centra u Karlsrueu su spremne za rad

Renovirane prostorije i spremne za rad Srpkog kulturnog centra Karslrue
Foto: arhiva SKC Karslrue

Prostorije Srpkog kulturnog centar u Wikingerstraße 9a, (76189 Karlsruhe) su spremne. Renovirane su, očišćenje, nameštaj je postavljen i čak je održana i eksperimentalna kreativna radionica, na kojoj su deca pravila ukrase za novogodišnju jelku, kitile istu i dekorisala prostor.

„Želim da se zahvalim svima koji su pomogli u renoviranju i pripremanju novih prostorija Centra za sve nas. Želim takođe i da vas obavestim da su prostorije Centra spremne za rad i da predstavim trenutni plan i program aktivnosti koje ce se odvijati u prostorijama Centra”, istakao je predsednik SKC Ognjen Kojčinović.

Petkom od 18.30 časova će se održati probe folklora za decu. Uporedno će se odvijati i kreativne radionice za najmlađe. Folklor za malo starije, uzrasta od 18 do 118 godina su nedeljom sa početkom u 14. časova.

Upravni odbor Srpskog kulturnog centra u Karlsrueu moli sve zainteresovane da se za bilo koju aktivnost obrate upravi sa pitanjima, pa čak ukoliko žele i samo da posete Centar.

Predstavnici Srpskog kulturnog centra su krajem oktobra morali da napuste prostorije u kojima su bili zbog rušenja celog kompleksa zgrada. Nekoliko meseci su tražene adekvatne prostorije, pronađene su i renovirane na radost svih Srba u Karlsrueu sa okolinom.