Početna Događanja Đaci Srpske dopunske škole iz Nansija, Strazbura i Kolmara obeležili školsku slavu...

Đaci Srpske dopunske škole iz Nansija, Strazbura i Kolmara obeležili školsku slavu Svetog Savu


Učenici srpske škole u Nansiju
Foto: N. Francišković

Učenici Srpske dopunske škole iz Nansija, koje podučava nastavnica Nataša Francišković tokom meseca januara sve časove kako neposredne tako i nastave na daljinu posvetili su liku i delu prvog srpskog prosvetitelja.

„Čitali smo odlomak iz knjige ,,Princ Rastko“ Milovana Vitezovića, učili o biografiji velikog sveca, rešavali kvizove i glavolomke i naučili mnogo novih reči. Čuli smo po koju anegdotu i savet našeg učitelja, slušali o utvrđivanju Savindana kroz istoriju, ,,proputovali svet“ s velikim putnikom, pevali Himnu Svetom Savi, pravili obeleživače za knjige i magnete i naposletku, izložili dečije radove u crkvenoj parohiji“, istakla je nastavnica Francišković. Ona je dodala da su se đaci veoma obradovali podeljenim diplomama.

Dela đaka iz Kolmara i Strazbura
Foto: N. Radojević

Diplomama kao i proslavi Svetoga Save obradovali su se i učenici Srpske dopunske škole koji maternji jezik njihovih roditelja uče u Strazburu i Kolmaru. I kod njih su časovi tokom januara bili posvećeni liku i deli Svetoga Save.

„Učili smo o Stefanu Nemanji i Stefanu Prvovenčanom, manastiru Žiči i Hilandaru, čitali legende o Svetom Savi u prikazu Simeona Marinkovića, pevali Himnu Svetom Savi i pravili obeleživače za knjige i magnete sa likom Svetog Save“ rekla je nastavnica Nataša Radojević.

Foto: N. Francišković