Početna Događanja Svetosavske proslave na nastavi učiteljice Biljane Anđelković

Svetosavske proslave na nastavi učiteljice Biljane Anđelković

Na proslavi u Filingen-Šveningenu
Foto: B. Anđelović/Rasejanje.info

Učiteljica Biljana Anđelković, koja podučava đake u gradovima Filingen-Šveningen, Frajburg, Zingen, Alpštat i Gajzingen u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg je takođe, sa svojim đacima proslavila Savindan. „Svečane akademije nije bilo, već su deca otpevala himnu i recitovala. Ipak sečenje kolača, pevanje himne i recital su bili svečanost koja se pamti“, dodala je učiteljica Ađelković.

U Filingenu,  Zingenu i Albštatu je presečen kolač gde su deca učestvovala u recitalu i pevanju himne Svetom Savi. Pridružili su se i učenici iz Gajzingena i time upotpunili kratak program. U Frajburgu na dan Svetog Save je u učionici uz pevanje himne, prezentacije, čitanje pesama i tekstova, obeležen praznik jer su učenici bili u manjem broju zbog trenutne situacije. Na zadovoljstvo učenika, roditelja i svih prisutnih svečano je obeležen praznik našeg prosvetitelja Svetog Save.

„Veliki praznik posvećen deci i nastavnicima je bio obeležen u novo oslikanoj sali u Filingenu. Ikonopisci su oslikali  salu tako da je sad to veliki hram“. „ Učenici su lepo naučili pesmice, hvala im veliko, hvala i svešteniku i učiteljici“, izjavili su prisutni roditelji. Teodorova mama, Melinda Aranđelović iz Filingena je izjavila da im je bilo mnogo lepo. „Šteta što nije više dece učestvovalo i što folklor nije mogao da nastupa, zbog ove korone. Srećni smo što smo i ovoliko uspeli. Teodor se jako trudio da nauči pesmicu. Sve u svemu, meni je baš bilo lepo“. „Svečano i skromno, kao što je bio i Sveti Sava, obeležili smo najveći praznik srpske škole  i svih pravoslavnih vernika“, dodala je učiteljica Biljana Anđelković.