Početna Informacije Članovi HO Svi za Kosmet pomogli porodice Mirković i Jović

Članovi HO Svi za Kosmet pomogli porodice Mirković i Jović

Porodica Jović dobila donaciju u vratima i prozorima
Foto: HO Svi za Kosmet

Predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet boraveći na Kosovu i Metohiji i deleći paketiće za najmlađe pomogli su još dosta porodica na KiM. Među njima su i članovi porodica Mirković i Jović.

Nikola Mirković iz Gračanice živi sa suprugom i troje dece. Od primanja imaju samo socijalnu pomoć i dečiji dodatak. Nikola je vredan i pošten čovek koji zna da radi oko struje, pa mu je želja da krene da se privatno bavi tim poslom i da živi od svog rada. Da bi mogao da radi, pored alata koji već poseduje, potrebne su mu i mašine za sečenje i provlačenje kablova, kao i udarna bušilica za štemanje.  Kupljene su pomenute mašine.

Na poziv manastira Draganac, pomognuta je porodica Jović u Novobrdskom kraju.  Domaćinstvo Jović čine Siniša,njegova supruga, dvoje dece i njegova majka. Žive u zaseoku Manute – selo Zebince, Novo Brdo. Na žalost, Siniša je nezaposlen, samo obrađuje zemlju, a od primanja imaju samo mali dečiji dodatak i povratničku pomoć 8000 dinara, jer se 2000. godine hrabro vratio u svoju kuću. Gaje krave, od kojih dobijaju mleko za sir, koji povremeno prodaju.  Obzirom na dobro poznate jake zime u Novobrdskom kraju, najvažnije im je bilo da se zamene stari prozori i postave novi koji će dobro da dihtuju. Kako bi dečica sa svojom porodicom zimu dočekala u toplom, upućena je pomoć u vidu ulaznih vrata, dvoje unutrašnja vrata i jedan prozor PVC. Vrednost donacije 75000 dinara.

Pomoć u mašinama porodici Mirković
Foto: HO Svi za Kosmet

Ukoliko i vi želite da budete deo ove borbe za opstanak našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji, svoju donaciju možete uplatiti:- Humanitarna organizacija Svi za Kosmet, dinarski račun 285-2295090000074-05

– Pejpal: szk.dijaspora@gmail.com

– Humanitarni SMS na 4030(cena poruke je 100 dinara)

-Uplate na devizni račun iz dijaspore ( EU i Nemačka bez provizije)

Svi za Kosmet e.V.

IBAN: DE83 4405 0199 0111 118825

Ime Banke : Sparkasse Dortmund

Adresa Banke : Freistuhl 2, 44137 Dortmund

Swift/Bic : DORTDE33XXX

Verwendungszweck: Spende