Početna Informacije HO Svi za Kosmet za ovogodišnju akciju podele prazničnih paketića podelila 14700...

HO Svi za Kosmet za ovogodišnju akciju podele prazničnih paketića podelila 14700 (paketića)

Predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet toplo su se zahvalili svim donatorima na prikupljenoj pomoći akcije podele prazničnih paketića deci na Kosovu i Metohiji.

„Ovogodišnja akcija donela je veliku radost dečici širom ovih prostora. Iz godine u godinu se čudimo i divimo kako jedna kesa slatkiša sa igračkom u stvari može puno da znači, kako može da bar na kratko unese ogromnu radost i ulepša jedan period života“,istakli su članovi HO Svi za Kosmet. Oni su ovoga put sproveli obimniju akciju sakupljanja slatkiša, igračaka i priloga, i to u čak 135 gradova iz 19 država sveta.

„Uz pomoć vrednih i dobrih ljudi, vrednost ovogodišnje akcije je oko 250.000 evra! Takođe, kao i prethodne, i ove godine smo nastavili sa rastom u samom rezultatu broja podeljenih paketića“, dodali su.

Ovoga puta, napravljeno je i podeljeno 14.700 prazničnih poklona, koji su otišli na mnogo strana. „Na Kosovu i Metohiji možemo da kažemo da je paketić zašao u svako srpsko mesto, te je naš poklon završio na 215 lokacija“.

S obzirom na vrlo uspešnu akciju i da se uspelo podeliti paketiće u svako mesto na Kosmetu gde ima Srba ove godine su obradovana deca u zaboravljenoj Makedoniji „Makedoniju možemo nazvati južnim delom Kosmeta. Tu smo paketiće podelili u 25 mesta“. Takođe su obradovana i deca u Bujanovcu, gde su paketići na Savindan podeljeni deci iz tri mesta. „Ove godine smo imali posebnu priliku da akciju sprovedemo i u Srpskoj Sparti, našoj vaskrsloj Crnoj Gori. Paketići su podeljeni najviše deci iz siromašnih porodica, korisnika narodnih kuhinja.Pokloni su otišli sve od Berana i okoline, Bijelog Polja, Mojkovca i Podgorice, pa do Cetinja i Nikšićke Župe“, dodali su članovi HO Svi za Kosmet.

Na kraju, kao i svake godine, skromno je obradovano i manji broj mališana u Beogradu i to onih, kojima je to bilo najpotrebnije.

Broj paketića raspoređen po teritorijama

1. Pokrajina Kosovo i Metohija 13000 paketića

2. Crna Gora 780 paketića

3. Makedonija 600 paketića

4. Bujanovac 100 paketića

5. Beograd 220 paketića

„Takođe, u sklopu akcije je ili pomognuto ili će tek biti, mnogo porodica i svetinja, o čemu ćemo pisati u narednom periodu“, naglasili su članovi HO Svi za Kosmet. I te ćemo akcije propratiti kao i sve ostave ove predstavnika HO Svi za Kosmet. Svaka donacija je dobro došla i pomaže puno, pa ko može neka pomogne.

– Humanitarna organizacija Svi za Kosmet, dinarski račun 285-2295090000074-05

– Pejpal: szk.dijaspora@gmail.com

– Humanitarni SMS na 4030(cena poruke je 100 dinara)

-Uplate na devizni račun iz dijaspore ( EU i Nemačka bez provizije)

Svi za Kosmet e.V.

IBAN: DE83 4405 0199 0111 118825

Ime Banke : Sparkasse Dortmund

Adresa Banke : Freistuhl 2, 44137 Dortmund

Swift/Bic : DORTDE33XXX

Verwendungszweck: Spende