Početna Informacije Obaveštenje za udruženja koja učestvuju na Konkursu Ministarstva spoljnih poslova

Obaveštenje za udruženja koja učestvuju na Konkursu Ministarstva spoljnih poslova

Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu obaveštava organizacije i udruženja koja su se već jednom registrovala na portalu www.konkursi.dijaspora.gov.rs i žele da učestvuju na Konkursu (za sufinasiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore) i imaju svoj nalog, da ne ulaze ponovo u proces registracije već da se uloguju na postojeći nalog putem mejla i lozinke koje već poseduju.

Registracija i prijava

Ukoliko je lozinka zaboravljena, postoji opcija ,,Zaboravljena lozinka“ kojom lozinka može da se obnovi a nakon ulaska na nalog moguće je i promeniti je željenim karakterima.

Bankovne instrukcije

U vezi sa nalozima za plaćanje obaveštavamo vas da inostrane banke insistiraju da se prilikom ispostavljanja naloga (swift) obavezno dostavljaju i korespondentske banke. Naime, neophodno je da se, osim banke kod koje ino partner ima račun, u instrukciji za plaćanje bude navedena i korespondentska banka te banke.

Potrebno je da od svojih ino partnera tražite jasne i precizne instrukcije za uplatu kao i da instrukcije sadrže korespondentsku banku. Osim toga, ukoliko postoji podatak koji se mora navesti prilikom  plaćanja taj podatak obavezno mora biti naveden.

„Naknadno dostavljanje traženih podataka preko celog niza inostranih banaka i traje i stvara dodatne troškove koje će snositi korisnik dobijenih sredstava na konkursu pa je u interesu samih korisnika da instrukcije za uplatu budu precizne“, navodi se u saopštenju Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu