Početna Informacije Raspisan konkurs udruženja „Dani ćirilice Bavanište“

Raspisan konkurs udruženja „Dani ćirilice Bavanište“

Udruženje „Dani ćirilice Bavanište“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Opštine Kovin raspisalo je konkurs namenjen učenicima osnovnih škola, na kojima mogu da učestvuju i đaci srpskih dopunskih škola u rasejanju. Konkurs se odnosi iz sledećih oblasti:

1. Literarni rad na temu MUDROST

2. Minijatura na temu MUDROST

3. Ilustracija narodne pesme ili

priče o MUDROSTI

4. Kaligrafski prepis pesme ili proznog

teksta o MUDROSTI

5. Inicijal (prvo slovo imena učesnika)

6. Izrada lutke u nošnji iz bakinog rodnog kraja

Napomene:

– Literarni rad ne treba da bude duži od jedne kucane strane. Ilustracija, kaligrafski tekst i inicijal, u zavisnosti od uzrasta učesnika, mogu da budu veličine u rasponu od 20×20 do 50×70 cm. Kaligrafski tekst treba da sadrži od 10 do 30 reči.

– Ilustracija, kaligrafski tekst, inicijal i minijatura mogu da se izvode u svim dvodimenzionalnim tehnikama, uključujući i vez.

– Lutku visine do 30 cm treba napraviti od prirodnog materijala i obući je u nošnju iz bakinog rodnog kraja, uz obaveznu naznaku koji je to kraj.

– Podatke, ime učesnika i mentora, naziv škole, razred, adresa škole, telefon i mejl škole, treba napisati na poleđini rada. Na lutke i vezene radove potrebno je da se zašije komadić kartona i na njemu napišu traženi podaci.

– Srednjoškolci i odrasle osobe mogu da učestvuju van konkurencije.

-Radovi izrađeni od nepostojanih materijala neće biti ocenjeni.

-Radovi se ne vraćaju.

-Rezultati Konkursa biće objavljeni na sajtu www.danicirilice.org.rs do 15.maja 2022. godine.

Mole se učitelji, veroučitelji, nastavnici, profesori i roditelji da pomognu zainteresovanim učenicima, kao i da najbolje radove dostave na adresu „Dani ćirilice Bavanište“ do 15.04.2022. godine.

Stručni žiri proglasiće će tri najbolja rada za svaki uzrast, a njihovi autori će dobiti diplome i nagrade. Nagrade i zahvalnice dobiće i najuspešniji učesnici van konkurencije. Svi učesnici iz rasejanja dobiće priznanje ČUVAR SRPSRVA. Organizator će nagraditi i najuspešnijeg nastavnika i proglasiti najuspešniju školu.

Dodela nagrada predviđena je za 21. maj 2022. godine, a za decu iz rasejanja krajem jula ili početkom avgusta 2022. godine.

Dodatna obaveštenja je mogu dobiti putem telefona na +381 64 641 8729 i +381 60 0751 610 ili mejla danicirilice@gmail.com.