Početna Događanja Konzul Milica Topalović iz Berlina prisustvovala onlajn nastavi đaka Marije Aleksić

Konzul Milica Topalović iz Berlina prisustvovala onlajn nastavi đaka Marije Aleksić

Učenici srpske škole iz okoline Berlina upoznali se sa radom konzula
O ovom diplomatskom zanimanju govorila konzul Milica Todorović
Foto: arhiva M. Aleksić

Za učenike Srpske dopunske škole iz okoline Berlina koji imaju onlajn nastavu poslednji časovi bili su veoma interesantni. Nastavnica Marija Aleksić iz Berlina je u dogovoru sa konzulom Republike Srbije u prestonici Nemačke Milicom Topalović, organizovala čas na kome i prisustvovala i konzul. „Konzulka Milica Topalović i ja smo došle na zajedničku ideju da se ona predstavi đacima koji pohađaju onlajn nastavu, a to su đaci van Berlina. Prošlonedeljna nastavna jedinica nam je bila na temu zanimanja i bila je idealna prilika da se konzulka Milica Topalović predstavi našim đacima”, istakla je nastavnica Marija Aleksić za portal Rasejanje.info.
U uvodnom delu časa nastavnica Marija je govorila učenicima uopšteno na temu zanimanja i predstavila je putem prezentacije jedno od najčešćih zanimanja u Republici Srbiji. „Konzulka se nakon toga predstavila đacima i kazala im je nekoliko važnih i zanimljivih činjenica koje su važne za njen poziv. Učenici su imali prilike da postave konzulki nekoliko zanimljivih pitanja. Zanimalo ih je kako i na koji način se postaje konzul, koju školu je završila za to zvanje i da li je njen posao težak“, prenela je utiske sa časa nastavnica Marija Aleksić.

Učenicima je bilo interesantno njeno izlaganje i sa oduševljenjem su reagovali na činjenicu da sada znaju kome tačno da se obrate ukoliko slučajno izgube pasoš ili žele iz nekog razloga da dobiju novi. U završnom delu časa organizovan je i kviz, gde su učenici odgovorili tačno na sva pitanja koja su vezana na temu zanimanja i u čast gostovanja konzula iz srpske ambasade u Berlinu (konzularnog odeljenja), otpevali su i stihove srpske narodne pesme „Razgranala grana jorgovana“. 

„Pored konzulke Milice Topalovic, na času su bile prisutne i koleginice iz Frankfurta Bojana Rakonjac, koleginica iz Londona Vida Milojković i koleginica iz Osla Gordana Čović. One takođe imaju svoje onlajn grupe i možemo slobodno reći da je ovo bila neka vrsta uglednog časa i ostvarivanje jedne lepe i zajedničke saradnje svih nas“, dodala je nastavnica Marija Aleksić.

Onlajn nastavi prisustvovale su i koleginicie nastavnice Marije iz Nemačke, Novreške i Velike Britanije
Foto: arhiva M. Aleksić