Početna Događanja Mesec Frankofonije u Oslu, susret sa reprezentativcima Srbije u streljašstvu u Hamanu...

Mesec Frankofonije u Oslu, susret sa reprezentativcima Srbije u streljašstvu u Hamanu i druženje sa srpskom dijasporom na jugu Norveške

Reprezentativci Srbije u streljašstvu i ambasador Petrović
Foto: ambasada RS u Oslu

Ambasador Republike Srbije u Oslu Dragan Petrović sa predstavnicima srpske ambasade u Norveškoj učestvovali su na završnoj večeri u sklopu obeležavanja Meseca Frankofonije u Norveškoj. Ambasador je učestvovao je u promotivnom video materijalu u kojem je grupa ambasadora u Norveškoj govorila o vrednostima na kojima počiva Međunarodna organizacija Frankofonije, dok je naša ambasada na svom štandu predstavila domaće specijalitete i promotivni turistički materijal Srbije. Štandove su, pored naše zemlje imali i predstavnici ambasada Francuske, Tunisa, Maroka, Kanade, Švajcarske, Egipta, Rumunije, Republike Koreje, Mađarske i Vijetnama.

Reprezentativci Srbije u streljašstvu nalazili su u Hamanu na Evropskom prvenstvu u streljašstvu. Ambasador Petrović prisustvovao je finalnoj borbi u kojoj je osamnaestogodišnja Teodora Vukojević osvojila svoje prvo seniorsko zlato. Šampionski niz i jedno od najboljih reprezentativnih izdanja na ovakvom takmičenju nastavljen je osvajanjem još jednog zlata ženske ekipe, kao i dva srebra i jednog bronzanog odličja u kategoriji parova, odnosno individualno, dok su juniori osvojili dva srebra i dve bronzane medalje.

Na poziv Udruženja Srba i prijatelja Mihajlo Pupin iz norveškog grada Fredrikstada na manifestaciji gde su se družili Srbi na jugu Norveške, došao je ambasador Srbije Dragan Petrović. Učenici srpske dopunske škole, koja je u saradnji Udruženja, Ambasade i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja počela sa radom ove školske godine, pripremili su priredbu na kojoj su predstavljene srpske i norveške dečije i narodne igre. Druženje sa predstavnicima srpskog rasejanja nastavljeno je uz takmičenje u kuvanju srpskih specijaliteta.