Početna Događanja 13 godina postojanja humanitarne organizacije SPOJI iz Inzbruka

13 godina postojanja humanitarne organizacije SPOJI iz Inzbruka

„Na današnji dan pre 13 godina smo na praznik Cveti u staroj crkvi u Inzbruku dobili blagoslov za osnivanje od tadašnjeg Episkopa srednjoevropskog Konstantina i našeg tadašnjeg paroha oca Vidoslava Vujasina“. Uz divnu rečenicu, „dragi prijatelji i saborci, srećna nam 13. godišnjica od osnivanja SPOJI-a!“, uprava ove humanitarne organizacije je čestitala veliki dan za ove mlade ljude, koji se punih 13 godina bore za poboljšanje uslova života mnogih srpskih porodica na prostoru bivše Jugoslavije,  za lečenje i bolje dane bolesne dece u Tirolu zatim za poboljšanje statusa Srba u Austriji, kao i za ispravljanje načinjenih istorijskih grešaka…

Slava ove humanitarne organizacije je praznik Cveti, kada se okupe članovi i njihovi prijatelji. Prošlogodišnji kolačar bio je mr Milan Nešić, član Upravnog odbora i sekretar naše neprofitne organizacije. Veliku podršku članovi Srpske pravoslavne omladine Inzbruk imaju od mnogih donatora, zahvaljujući kojima su i vrlo uspešni.
Redakcija portala Rasejanje.info od srca čestita ovaj jubilej, naravno uz dobro zdravlje i želju da ostvare još mnogo velikih akcija, koje ćemo sa zadovoljstvom propratiti.