Početna Informacije „I šta ćemo sad?!?“

„I šta ćemo sad?!?“

Pa zna se – da večeras glasamo za srpsku predstavnicu na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije – Anu Đurić Konstraktu. Za ljubitelje ovog najvećeg evropskog muzičkog takmičenja oči su uprte u Torino (Italija), gde će se večeras održati finalno veče Evrovizije. Naša predstavnica, nakon ulaska u finale,  nastupiće pod rednim brojem 24. Za nju mogu da glasaju svi iz evropskih zemalja (učesnica ovogodišnjeg takmičenja) kao i iz Australije. Jedino ne mogu da glasaju iz Srbije, sa srpskih telefonskih i mobilnih uređaja.

Pored Konstrakte, nastupiće predstavnici još 24 zemlje. Redosled je sledeći:
Češka, Rumunija, Portugalija, Finska, Švajcarska, Francuska, Norveška, Jermenija, Italija, Španija, Holandija, Ukrajina, Nemačka, Litvanija, Azerbejdžan, Belgija, Grčka, Island, Moldavija, Švedska, Australija, Velika Britanija, Poljska, Srbija i Estonija.

Prema procenama kladionica, favorit je do danas bila Ukrajina, a sada je njeno vođstvo „ugrozila“ Velika Britanija. U borbi za drugo mesto su već duže vreme Švedska, Italija i Španija. Tu su bile i Poljska i Grčka, ali se situacija menja iz časa u čas, tako da je za sada naša predstavnica, nakon fantastičnog polufinalnog nastupa, zauzela šestu poziciju na kladionicama.  

Ocene daju žiri i publika. Sva srpska udruženja u rasejanju pozvala su svoje članove i predstavnike da i ove godine podrže srpskog predstavnika.

Publika u celoj Evropi je pokazala veliko interesovanje za Konstraktinu pesmu. Deo koreografije, pored pranja ruku je i na znakovnom jeziku. Polukružno pokretanje podignutih šaka zapravo je aplauz na jeziku gluvonemih – tako da njena pesma sadrži tri jezika – srpski, latinski i jezik gluvonemih.

Harizma, nenametljivost, dobar tekst i jak ritam privukli su pažnju javnosti. Pesma ima kvalitete i izglede za dobar plasman. Sada se postavlja pitanje – „I šta ćemo sad?“ – pa da pokažemo da smo složni i da glasamo za Konstraktu!

Uz konstataciju „Mi glasamo večeras! A Vi? “ učenice sprske škole u Bordou su sa nastavnicom Dragom postavile ovu fotografiju
Foto: Srpska škola FIS