Početna Najave Crkveno-narodni zbor u Dortmundu se održava 5. juna

Crkveno-narodni zbor u Dortmundu se održava 5. juna

Veče pred zbor (4. juna) u hramu će se održati predavanje oca Gojka Perovića. U 19 časova će govoriti o „Hristovo Vaznesenje i naše spasenje”

Crkvena opština i Parohija u Dortmundu, u Nemačkoj, organizuje 24. po redu Crkveno –narodni zbor u porti hrama Svetog apostola Luke u Dortmundu, u nedelju 5. juna 2022. (adresa Engelbertstr. 44, Dortmund)

„Ovogodišnji Crkveno-narodni Zbor predstavlja težnju Uprave Crkvene opštine u Dortmundu da se sačuva tradicionalno narodno saborovanje koje je svakoga juna već više od dve decenije u porti dortmundske crkve, u organizaciji krajiškog udruženja Petar Kočić, pod nazivom „Kočićev zbor“, sabiralo naš narod iz Nemačke i okolnih zemalja. Usled prepreka izazvanih aktuelnom epidemijom dve godine za nama nije bilo mogućnosti da bude održana ova manifestacija. Članovi udruženja Petar Kočić nisu u mogućnosti da u punom kapacitetu organizuju ovogodišnji zbor, pa su rukovodstvu Crkvene opštine prepustili ulogu organizatora, a sam naziv saborovanja iz tehničkih razloga dogovoren je jednoglasno”, istakao je protojerej Danilo Dangubić.

Zbor počinje u nedelju 5. juna svetom liturgijom u 10 časova. Od 12h će početi opšte narodno veselje uz pozdravno slovo domaćina, narodne igre folklornih društava. Muzički gost je Slaviša Korać.
Veče uoči Crkveno-narodnog zbora, u hramu Svetog apostola Luka (4. juna) održaće se predavanje Gojka Perovića, paroha i Arhijerejskog namesnika iz Podgorice. On će govoriti o temi „Hristovo Vaznesenje i naše spasenje”. Početak je u 19 časova.

Organizacija ovog događaja predstavlja radost za članove parohijske zajednice u Dortmundu.