Početna Kultura U Nici se organizuje 28. juna velika manifestacija – Vidovdanska zvona sa...

U Nici se organizuje 28. juna velika manifestacija – Vidovdanska zvona sa umetnicima iz Srbije i Francuske

Srpsko-francusko udruženje iz Nice organizuje proslavu Vidovdana i poziva sve na proslavu jednog od najznačajnijih srpskih praznika. Manifestacija pod nazivom Vidovdanska zvona Nica će se održati 28. juna, sa početkom u 20 časova u amfiteatru Garibaldi (na Trgu Garibaldi) sa umetnicima iz Srbije i Nice. Muzičko-scenski program  Vidovdanska zvona osmislili su – autor umetničkog programa Jasmina Stoiljković, organizator Vladan Radovanović, interpretator Andrijan Dujen Orsini. Nikola Mitić je zadužen za video zapise i muziku.

U bogatom programu, nastupiće pojci Vera Stolić (sa Kosova i Metohije) Vid Erceg i Nemanja Perkučin (sa Beogradske Bogoslovije); zatim glumci Jasmina Stoiljković i Strahinja Bičanin iz Srpske drame Prištinskog pozorišta – Gračanica; svirač Milan Vašalić- etno multi instrumentalista. Specijalni učesnici su mladi polaznici škole pri srpskoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Nici.
Manifestaciju je podržala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Organizatori očekuju veliku posetu uz nezaboravno obeležavanje Vidovdana 2022.