Početna Događanja U Roterdamu održan tradicionalni kros RTS za decu iz srpskog rasejanja

U Roterdamu održan tradicionalni kros RTS za decu iz srpskog rasejanja

Foto: arhiva ambasade RS u Holandiji

U organizaciji Udruženja Srpsko omladinsko prijateljstvo iz Roterdama, održan je tradicionalni kros RTS, na kome je učestvovalo više desetina dece uzrasta od 4 do 14 godina Među njima bili su i učenici koji pohađaju Srpsku dopunsku školu u Roterdamu.

„Kros RTS je svečano otvorio Milan Vukas, predsednik Udruženja, dok su pripadnike Srpske zajednice pozdravili otac Milan ispred Srpske pravoslavne crkve i ambasadorka Ksenija Milenković, koja je ujedno uručila medalje i diplome najboljim takmičarima”, navodi srpska ambasada u Holandiji.

Kros RTS je humanitarnog karaktera i ovogodišnja sakupljena sredstva namenjena su atletskim klubovima Atletik i Akademac iz Bijeljine u Republici Srpskoj.

Pored krosa RTS, a u organizaciji Udruženja Srpsko omladinsko prijateljstvo iz Roterdama u saradnji sa humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe i brojnim sponzorima, održane su humanitarne akcije Trojka iz bloka i Basket iz bloka.  Ovi košarkaški turniri okupili su više od stotinu pripadnika srpskih zajednica iz Roterdama i Diseldorfa.