Početna Kultura Na Beogradskom letnjem festivalu Belef hor DKCB izvodi Karminu Buranu

Na Beogradskom letnjem festivalu Belef hor DKCB izvodi Karminu Buranu

Hor Dečjeg kutlurnog centra u Beogradu koji će izvesti Karminu Buranu
Foto: DKCB

Najpopularnije delo nemačkog kompozitora Karla Orfa „Karmina Burana”, pod dirigentskom upravom Dragane Radaković, biće izvedeno u sredu 29. juna u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ovo izvođenje kantate realizuje se u okviru Beogradskog letnjeg festivala Belef, uz tri stotine muzičara na sceni i Horom Dečjeg kulturnog centra Beograd.

„Dečiji hor, kojim rukovodi mr Nevena Ivanović, deliće scenu sa Horom i Orkestrom Narodnog pozorišta u Beogradu i Horom RTS. Ovaj jedinstveni muzički spektakl predvode solisti Snežana Savičić Sekulić, sopran, Stevan Karanc, tenor i Dragutin Matić, bariton” istakla je Ivana Teodorović Stojanović, urednik programa za odnose sa javnošću i marketing.

Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd odlikuje „sjajna interpretacija i besprekorna intonacija”, kako je govorio Minja Subota, kompozitor, televizijski autor i dugogodišnji predsednik Upravnog odbora Dečjeg kulturnog centra Beograd, dodajući da je Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd jedan od najboljih dečjih horova u Srbiji.

Koncert se održava sutra (sreda, 29.6.2022.) na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa početkom u 21 čas i divna je prilika da svoje zemljake u Srbiji čuju i deca srpskog rasejanja, koja se nalaze na raspustu u srpskoj prestonici.