Početna Događanja Đaci Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare dečijom predstavom „Kreativna reciklaža” završili...

Đaci Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare dečijom predstavom „Kreativna reciklaža” završili školsku godinu

Foto: Srpska škola Nikola Tesla, Nijagara

Učenici Srpske škole Nikola Tesla iz Nijagare u Kanadi završili su nedavno i ovu školsku  2021/2022 godinu. „Na žalost zbog svima poznate situacije sa pandemijom virusa ni ovu školsku godinu nismo mogli da održimo u normalni uslovima, odnosno u školskim učionicama. Ipak uz veliku pomoć i razumevanje sveštenika Milorada Delića uspeli smo kancelarijski prostor u našoj crkvi Sv. Đorđa u Nijagari da adaptiramo za privremene učionice, tako da je jedna grupa dece uspela da završi i ovu školsku godinu”, istakao je direktor škole Borislav Bora Živković.

Predviđeni plan i program rada uspešno je završilo tridesetoro dece. „Ovom prilikom se zahvaljujemo pre svega našim nastavnicima koji su radili cele godine u veoma teškim uslovima, zatim roditeljima na velikom razumevanju koji su ipak i pod ovakvim uslovima bili uporni i dovodili svoju decu na časove. Još jednom hvala svešteniku Miloradu Deliću i upravi naše crkve Sv. Đorđa na ustupljenim prostorijama. Iskreno se nadamo da se naredne školske godine vraćamo u naše učionice koje smo koristili prethodnih godina, odnosno da ćemo nastaviti sa normalnom nastavom na srpskom jeziku u uslovima koji su za to i predviđeni”, dodao je on.

On je podsetio sve na još jedan veliki dan koji uskoro pristiže – to je tradicionalna manifestacija Dan Nikole Tesle koja se održava svake godine 10. Jula. „Zbog toga još jednom podsećamo decu i roditelje da se svi ponovo okupimo na Trgu Nikole Tesle pored Nijagarinih vodopada 10. Jula u 17. časova i da dočekamo naše goste, da budemo dobri domaćini kao što smo to bili i prethodnih 12 godina”.

Direktor Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare u Kanadi Bora Živković posebno je pohvalio grupe učenika starijih odeljenja škole, sa učiteljicama Tamarom Jeličić i Jovanom Kocić, koje su za završni dan ove školske godine pripremile i izvele dečiju predstavu „Kreativna reciklaža”. On je dodao da pošto je mnogo dece već otišlo sa svojim roditeljima u Srbiju a neki od njih  iz opravdanih razloga nisu bili prisutni poslednji dan škole, odnosno na dodeli diploma, da će svima njima diplome biti naknadno dodeljene.