Početna Informacije Članovi HO Svi za Kosmet pomogli porodicu Staletović

Članovi HO Svi za Kosmet pomogli porodicu Staletović

Zahvlana porodica Staletović
Foto: HO Svi za Kosmet

Predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srba obaveštavaju da je realizovana pomoć za porodicu Staletović sa Kosova i Metohije. „Uz molbu nadležnog paroha Siniše u Štrpcu na Šar planini, tokom Vaskršnje akcije 2022 sakupljali smo sredstva i za pomoć porodici Staletović iz sela Berevce. Podsećamo vas da ova porodica ima troje dece, koja nažalost žive u veoma lošim uslovima. Pored bezbednosno teške situacije na Kosovu i Metohiji, veliki problem našim sunarodnicima je i ogromna nezaposlenost usled manjka ponude poslova. Otac Goran nažalost nema redovno zaposlenje (povremeno radi kao vozač), dok majka ne radi uopšte. Pored svih muka, jedna ćerkica ima velikih zdravstvenih problema sa kičmom, pa su prinuđeni da često putuju čak do Beograda na lečenja”, istakli su članovi HO Svi za Kosmet. Oni su dodali da i put do Beograda pravi velike troškove, koje onemogućavaju bračni par Staletović da obezbedi deci normalne uslove za život. „Nedavno su im dobri ljudi pokrenuli izgradnju nove kuće, jer iz stare zbog nesređenih porodičnih odnosa moraju da se isele na ulicu. Za što brže useljenje, jedan od najvažnijih radova koji su morali da reše je izgradnja kupatila. Tim povodom su se obratili našoj organizaciji, a mi smo se rado prihvatili posla i rešili da decu obradujemo i da ima nabacimo osmeh na lice!”

Za iznos od 1500€ vrednim Staletovićima je pomognuto kupovnom kompletnog materijala za izgradnju kupatila, od golih zidova do upotrebnog stanja.

„Hvala svima koji su učestvovali!”, istakli su članovi HO Svi za Kosmet, uz molbu da se mesečnom (sitnom) donacijom uključi što veći broj naših građana, kako bi mogli što više da pomognu svoj narod na Kosovu i Metohiji. Način na kojij se sve mogu uprlatiti donacije nalazi se na stranici Svi za Kosmet.

Opremljeno kupatilo
Foto: HO Svi za Kosmet