Početna Događanja Druženje članova SKUD Nikola Tesla iz Frajburga

Druženje članova SKUD Nikola Tesla iz Frajburga

Igrači SKUD Nikola Tesla iz Frajburga sa roditeljima
Foto: SKUD Nikola Tesla

Pred početak letnjeg raspusta i u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg u Frajburgu je uprava društva Srpskog kulturnog i umetničkog društva Nikola Tesla organizovala dan druženja u prirodi. Uz dobru muziku, roštilj, raspevane i raspoloženje mlade igrače ovoga društva proveden je divan dan uz božanstven pogled na Rajnsku dolinu, susedna sela u Nemačkoj, na deo Alzasa u Francuskoj i deo Švajcarske. Druženje je bilo interesantno i za roditelje igrača, koji takođe vole da se provesele uz dobru muziku i da se druže.
Velika vrućina nije omela ovo okupljanje, pa čak ni probu folklora srednjeg ansambla, sa kojima uspešno radi umetnički rukovodilac Slobodan Marković.

Uprava na čelu sa energičnom predsednicom Jerkom Panić je bila zadovoljna odzivom kao i samim danom, gde su svi prisutni imali priliku da se bolje upoznaju, pozdrave nove članove i da prave planove za rad društva od septembra meseca. U ovoj sezoni igrači su dobili nove nošnje, imali su nekoliko nastupa i rad sa koreografom Radoslavom Begušem, omasovljena je dečija folklorna grupa (koja je prilično motivisana) i sa njima od zime radi Sanja Marković.

Društvo je poslednjih godina steklo veliki broj prijatelja među drugim udruženjima u Nemačkoj posebno u Baden-Virtembergu i želi da nastavi saradnju sa njima.
Uz obilje ića i pića, lepe priče pune smeha i uz dobro raspoloženje druženje je bilo do večernjih sati.