Početna Najave Aktivnosti udruženja Srba Ivo Andrić iz Norveške

Aktivnosti udruženja Srba Ivo Andrić iz Norveške

Od sutra pa svakog drugog utorka Jelena Usken će biti domaćin u biblioteci i čitati naglas na srpskom
Foto: FB udruženje Srba Ivo Andrić

Udruženje Srba u Rogalandu Ivo Andrić u Norveškoj (Tonåsveien 7 4016 Stavanger, Norway) je volonterska neprofitna organizacija građana. Ciljevi ovog udruženja su očuvanje kulture, običaja, tradicije i maternjeg jezika, kao i negovanje dobrih odnosa sa građanima Norveške koja nam je pružila gostoprimstvo i u kojoj živimo. „Udruženje pomaže našim građanima oko brze integracije u norveško društvo, da kroz razne aktivnosti skupljamo naše građane i njihovu decu. Takođe, Udruženje radi na jačanju nacionalnog identiteta našeg naroda, edukaciji na maternjem jeziku, promoviše srpsku kulturu i običaje, medijsko predstavljanje, poboljšanja uslova života i rada srpskog naroda i realizovanja političkog predstavljanja naše nacionalne manjine na svim nivoima lokalne vlasti”, istakli su članovi ove organizacije.


Od sutra, 30. avgusta ponovo je čitanje na srpskom u stavangerskoj biblioteci. Jelena Usken će svakog drugog utorka biti domaćin u biblioteci (4. etasje, Sølvberget) od 19 časova.

Melem za dušu – čitanje naglas na srpskom

„Želiš li da se opustiš posle napornog dana? Ovde u biblioteci smo krenuli sa čitanjem naglas na srpskom. Svake druge nedelje se srećemo u biblioteci gde će ti biti čitani kratki odlomci iz različitih knjiga srpskih i stranih pisaca. Ti treba samo da se opustiš i uživaš! Ako želiš možeš da učestvuješ u razgovoru o pročitanom, ili samo da slušaš”, istaknuto je u udruženju.

Koncert Une i Anje 2. septembra
Foto: FB udruženje Srba Ivo Andrić

U petak, 2. septembra je koncert Une Maje Vagner i Anje Felbab u stavangerskoj

„Bašti” (THE GARDEN – Eastsidekvartelet, Ryfylkegata 11. 4014 Stavanger)

U subotu, 3. septembra, od 20.30, prikazaće se film „Božji čovek” srpske spisateljice i režiserke Jelene Popović.

10. septembra je koncert evergrin i starogradske muzike Miloša Radovića. Koncert će se održati od 19.30 časova u Bekefaret bidelshusu (Hjalmar Johansens gate 4, 4019 Stavanger).