Početna Događanja Prvo beogradsko pevačko društvo nastupilo u Poljskoj

Prvo beogradsko pevačko društvo nastupilo u Poljskoj

Koncert Prvog beogradskog pevačkoj društva u Sabornom hramu Svete Marije Magdalene u Varšavi
Foto: Ambasada RS u Poljskoj

Članovi Prvog beogradskog pevačkog društva učestvovali su na 41. po redu Festivalu pravoslavne duhovne muzike u Hajnovki, koji se tradicionalno održava svake godine pod pokroviteljstvom predsednika Poljske Andžeja Dude.

Takođe oni su održali koncert u Sabornom hramu Svete Marije Magdalene u Varšavi, kome su prisustvovali ambasador Republike Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić, mitropolit Poljske pravoslavne crkve Sava, i duhovni staratelj hora, dugogodišnji starešina u Beogradu, protojerej – stavrofor Petar Lukić.

„Po završetku koncerta, mitropolit varšavski Sava priredio je svečani prijem za sve učesnike skupa u prostorijama mitropolije Varšavske. Ambasador Košutić je tom prilikom zahvalio članovima hora na trudu da poljskoj javnosti predstave vrednost i lepotu pravoslavne duhovne muzike iz Srbije, dok je posebnu zahvalnost izrazio mitropolitu varšavskom i cele Poljske gospodinu Savi na pažnji i brizi koju uvek posvećuje odnosima sa SPC i srpskim narodom u celini, kao i na prilici da se ovaj koncert održi u velelepnom sabornom hramu u Varšavi”, prenela je Ambasada Republike Srbije u Poljskoj.