Početna Događanja Izložba posvećena Dušku Radoviću može da se pogleda do 16. oktobra u...

Izložba posvećena Dušku Radoviću može da se pogleda do 16. oktobra u Frankfurtu

Do 16. oktobra 2022. godine u galeriji West-Kunst u Frankfurtu može da se pogleda izložba posvećena Dušku Radoviću povodom 100 godina od njegovog rođenja. Izložbu je osmislila i priredila Biblioteka grada Beograda, a organizator ovog kulturnog događaja u okviru frankfurtske „Međunarodne nedelje kulture“ je Udruženje pisaca Sedmica iz Frankfurta. Izložbu su, kao što smo pisali, otvorili generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović i direktorka Biblioteke Jasmina Ninkov, dok su autorke postavke Violeta Đorđević i Sara Ivković-Marković provele goste kroz izložbu.

Poseta učenika iz Gravenbruha i Ofenbaha izložbi
Foto: Srpska škola u Hesenu

Učenici Srpske dopunske škole u Hesenu iz Gravenbruha, Ofenbaha, Majntala… posetili su ovu izložbu.  „Zahvaljujući neponovljivom talentu Duško Radović zauvek živi u našem sećanju i mislima! Zaključak je naših učenika iz Gravenbruha i Ofenbaha. Sa velikim interesovanjem su obišli izložbu posvećenu ovom značajnom piscu za decu i odrasle, novinaru, aforističaru, televizijskom i radio uredniku”, istakli su na stranici Srpske škole u Hesenu. „Deo grupe iz Majntala posetio je izložbu posvećenu Dušku Radoviću.
Sa pažnjom su slušali predavanje, obišli postavku, čitali stihove, razgovarali o pročitanom a zatim i sami pisali, maštali i stvarali”, dodala je učiteljica Bojana Rakonjac, nakon posete dela svojih đaka ovoj izložbi.